Paralı dönemin 17 Mayıs itibariyle sona erdiği otobüslerde havuz sistemi görüşmeleri sürüyor. Özel Halk Otobüsleri genel havuz sistemi isterken, otobüse dönüşen dolmuş sahipleri ise hat havuzu üzerinde ısrarcı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Perşembe gününe kadar havuz konusunda otobüs sahipleriyle bir anlaşmaya varılacağını belirttiler.

OTOBÜSCÜLER ŞANLIURFA ÖRNEĞİNİ İNCELEYECEK

Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, Şanlıurfa'ya gidip oradaki havuz sistemini inceleyeceklerini söyledi. Şu anda genel havuz sistemine olumlu baktıklarını söyleyen Hasan Basri Dündar, "Biz tek çatı altında olsun diyoruz, çok başlılık istemiyoruz. Genel havuz sistemi, raylı sistem, halk ve belediye otobüslerinin geliri tek havuzda toplanıp, sonra da çalışan araçlara dağıtılması şeklinde işliyor. Tabi raylı sistemin, halk otobüslerinin yüzdelik oranları farklı olacak. Henüz masaya yatırılıp, paylar belirlenmedi, önce Urfa'ya gidip bakacağız" diye konuştu.

DURAK SİSTEMİ İYİ

Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak da, durak havuzunda belediye ile anlaşmalarının olduğunu belirterek, "Belediye ile durak havuzu sözleşmemiz devam ediyor. Biz durak havuzu olarak çalışmaya devam ediyoruz. Durak havuzu ne demek anlatayım. Kentimizde 487 dolmuş var 12 tane had var. Bu 12 hatta da durak havuzu çalışıyor. Her biri kendi içinde havuz sistemiyle çalışıyor. Örneğin bir hatta 50 araba var. Ne kazanmış, 1000 lira. Durak havuzu olarak paylaşıyorlar" dedi. Meral KINACILAR