Halep kentine bağlı Cerabulus İlçesi'nde, Özgür Suriye Ordusu'nun İslam cephesine mensup muhalifler ile El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasındaki çatışmalar sırasında ateşlenen bir havan topu mermisi sınırı aşarak Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde bir evin yatak odasına isabet etti. Evde hasara neden olan olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

11 GÜNDÜR SÜRÜYOR

Karkamış'ın karşısında bulunan Suriye'nin Cerabulus İlçesi'nde, İslam cephesi ile IŞİD güçleri arasındaki 11 gündür aralıklarla süren çatışmalar gece saatlerinde şiddetlendi. Ölenlerin olduğu iddia edilen çatışmalarda çok sayıda Suriyeli muhalif, silahlarıyla birlikte Türkiye'ye giriş yaptı ve gözaltına alındı. Çatışma seslerinin yoğun duyulduğu Karkamış'ta ise güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini en üst düzeye çıkararak, sınırda bekleyen vatandaşlara bölgeden uzaklaşmaları yönünde uyarılarda bulundu.

SINIRLARI AŞTI

Sabaha karşı şiddetlenen çatışmalar sırasında ateşlenen bir havan topunun mermisi sınırı aşarak, sınıra yakın noktadaki Atatürk Caddesi'nde bulunan Abdulkadir Kete'ye ait evin yatak odasına isabet etti. Patlamayla duvarında 30 santimetrelik delik oluşan evde hasar meydana geldi. Şans eseri, odada kimsenin bulunmadığı için ölen ya da yaralanan olmadı.

'BUGÜN ŞANSLIYDIK, YARINI BİLMİYORUZ'

Şiddetli patlamayla uyandıklarını söyleyen Kete, "Patlama sesinin ardından yatak odasına gittiğimde gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Hasar gören evimde yapılan incelemede atılan merminin havan mermisi olduğu tespit edildi. Bugün şanslıydık ama yarın ne olacak bilmiyoruz. Bu nedenle ben yetkililerden yardım istiyorum" dedi. Çatışmalar sırasında yaralanarak sınırdan geçirilen 4 Suriyeli ise ambulanslarla tedavileri yapılmak üzere Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

DHA