AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Havalimanı ve Hassa Dörtyol ve Amanos Dağları ile ilgili müjdeli haberler verdi. Havalimanı ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Havalimanı 5 milyon nüfusu kaldıracak güce sahip olacak. Projesi olan genişletme çalışmasının ihalesine bu yıl içinde çıkılacak" dedi. Erdoğan, Hassa Dörtyol ve Amanos tüneli için ise, düğümün çözüldüğünü ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan'a hızlanması için talimat verdiğini söyledi.

HAVALİMANI İÇİN HERŞEY HAZIR

Gaziantep Havalimanı için tevsi çalışmalarının tamamlandığını ve 20 yıl sonrasına bile yetecek kapasitede olacak bir havalimanı yapacaklarını söyledi. Havalimanı için projenin bittiğini ve ihaleye çıkacağını anlatan Erdoğan, "Mevcut havalimanının yeri genişleyecek. 6 tane yeni peron çalışması yapılacak. Saha genişleyecek. Biz projeyi yaptırırken, 5 milyon nüfusu hesap ederek planladık. Yani havalimanı ile ilgili tüm sorunlar kökten çözülecek. İhalesi bu yıl içinde yapılacak. Havalimanında hiç bir aksama olmayacak" dedi.

HASSA DÖRTYOL PROJESİNDEN İYİ HABER

Erdoğan bir diğer müjdeyi de Hassa Dörtyol projesi ile ilgili verdi. Amanos tünelinin Gaziantep'ten başlayacağını belirten Erdoğan, "Sayın Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan'a konuyla ilgili talimat verdi. Cumhurbaşkanı da müjdesini verdi. Buradaki çalışmalar ciddi şekilde programa alındı. Daha önce karamsarlık vardı ama herşey netleşti, gerekli talimatlar verildi" diye konuştu.

HIZLANACAK

Hassa Dörtyol ve Amanos tünelinde çalışmalar olduğunu ve ihaledeki şartların nasıl olacağı konusunda netlik olmadığını anlatan Erdoğan, "Kamu özel sektör ortaklığı mı, ya da sadece kamu üzerinde düşünülüyordu. Bizim talebimiz kamu olması yönünde. Çünkü burası lojistik olacak. Polateli'ni de, Gaziantep OSB'yi de içine alacak. Burası bölgelerin yani OSB'lerin bir anlamda lojistiğe çıkan yolu niteliğinde. Limanlara buradan ulaşılacak. Gaziantep Sanayi sektörünü de ciddi anlamda destekleyecek bir proje. Hızlanması ise hepimizin için sevindirici" dedi. Projenin gerçekleşmesi ile Gaziantep- İskenderun arası 221 kilometreden 136 kilometreye, Kahramanmaraş-İskenderun arası 186 kilometreden 151 kilometreye, Kilis- İskenderun arası 153 kilometreden 113 kilometreye, Hassa-Payas arası 100 kilometreden 31.3 kilometreye inecek. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT