Yalçınkaya, Prostat kanserinde geç kalmamak için şikayetleri olmasa bile erkekler 45 yaşından sonra, ailesinde prostat kanseri olanlar ise 40 yaşından sonra yılda bir kez kontrollerini yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

Özellikle ileri yaştaki erkeklerin korkulu rüyası olan prostat hastalıklarında erken teşhisin ve düzenli kontrollerin hayat kurtarıcı olduğunu vurgulayan Anka Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Rüştü Yalçınkaya, prostat hastalıkları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi vererek ,uyarılarda bulundu Prostat kanseri tedavisinde erken tanının tedavi başarısını önemli oranda arttırdığını söyleyen Anka Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç.Dr Fatih Rüştü Yalçınkaya, “Birinci ve ikinci dereceden yakınlarında prostat kanseri olan kişilerin kanser olma riski çok daha fazla ”dedi.

KIŞ MEVSİMİNDE ARTIYOR

Prostat hastalarının şikayetlerinin özellikle sonbahar ve kış mevsimleri ile birlikte artış gösterdiğini dile getiren Anka Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Rüştü Yalçınkaya, “Prostat hastaları genelde bahar ayları ve kış aylarında sıkıntıdadır. Çünkü terleme yoluyla su kaybı olmayacağı için idrar miktarı yüksek olmakta , dolayısıyla hastalar daha çok sıkıntı çekmektedirler. İdrar yapmakta zorluk, kesik kesik idar yapma ,idrar akış hızının yavaşlaması ,idarı yaptıktan sonra hala idrarı varmış gibi bir his olması, idrar yapılırken yanma hissi, idrardan kan gelme gibi belirtiler var. Genel olarak hastaları en çok sıkıntıya sokan idrarını rahat yapamamak ve geceleri birkaç kez idrar yapmak için uyanmak zorunda kalmak .Bu durum hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde olumsuz etkilemektedir" diye konuştu. BÜLTEN