Gaziantep havalanında herşey bitti, pist yapıldı, ILS cihazı takıldı artık sorun yaşanmayacak denildi ama dün yayınlanan Notam'da 31 ekim tarihinden itibaren 6 hafta alanın kapatılacağı öğrenildi.
DEVLET Hava Meydanları bir notam yayınladı ve Gaziantep Havaaalanını 31 Ekim tarihinden itibaren 6 hafta boyunca kapatma kararı aldı. DHMİ'nin Havaalanında pistin kesin kabulunun yapılması amacıyla 6 hafta kapalı kalmasının kararlaştırıldığını ve sadece küçük uçakların inebileceğini duyurdu. Havaalanın kapanacağı haberi turizm şirketlerini isyan ettirdi.
Edinilen bilgiye göre, Devlet Hava Meydanları Gaziantep Havaalanında yeni pistin kesin kabulu için çalışma yapmak amacıyla notam yayınladı. Yayınlanan notam'a göre çalışmanın 6 hafta süreceği ve bu süre zarfında havaaalanının kapalı kalacağı belirtildi. Sadece küçük uçakların ineceği belirtilen Notam'a turizm şirketleri tepki gösterdi. "Gaziantep hiç ciddiye alınmıyor" diyen yetkililer, "ILS cihazı geldi diye seviniyorduk. Kışın uçak inişlerinde sorun olmaz diye uçuş programları yapıyorduk. Ancak şimdi Kasım'dan başlamak üzere 15 Aralık'a kadar havaalanımız kapalı kalacak. Bu duruma bir çare bulunmalı" yorumunu yaptı.