Gençlerbirliği karşısında maça çok iyi başladıklarını ve ilk yarıda oyunun hâkimi olduklarını söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk, “Oyun içinde duraklamalara ve durmalara futbolda hiç yer yok o yüzden bu hatalarımızı düşüneceğiz, tartışacağız ve oyuncularımıza anlatacağız” dedi.

Rakibe pozisyon vermediklerini belirten Buruk, “çok fazla pozisyona girdik, kaçırdığımız ve direkten dönen topumuz vardı. Oyunun gidişatına baktığımızda çok rahat kazanabileceğimiz maç gibi gidiyordu. Ta ki 61. dakikada bir taç atışından bir konsantrasyon eksikliği, adam kaçırma, dönen topu kovalamama ve bir anlık hata bizi geriye düşürdü. İkinci taç atışından bir gol daha yedik daha sonra da oyun disiplinimiz bozuldu. Biraz koptuk, moral olarak ta düştük. Maçın geneline baktığımızda yediğimiz gole kadar rakibe hiç pozisyon vermeyen ve oyunun tam anlamıyla hâkimi olan bir takımdık ama sonuç olarak maçı kaybettik böyle hatalar yapmamak gerekiyor” dedi

KÖTÜ BİR MAĞLUBİYET OLDU

Her maça en iyi şekilde konsantre olunması gerektiğini ifade eden Buruk, “Oyun içinde duraklamalara ve durmalara futbolda hiç yer yok o yüzden bu hatalarımızı düşüneceğiz, tartışacağız ve oyuncularımıza anlatacağız. Oyunun belirli dönemlerinden memnunum ama 2-0’dan sonra ki bölümde dağıldık. Biraz konsantrasyon eksikliği, biraz da öne doğru aksiyonlarda geri dönüşlerde sıkıntı yarattı. Yorgunlukta oldu, kötü bir mağlubiyet oldu. Üzgünüz rakibimizi kutluyoruz, yaptığımız hataları değerlendirdiler” ifadesini kullandı.

ŞUT ÇALIŞACAĞIZ

Akhisar maçı da dahil olmak üzere maçlarda çok pozisyonlara girdiklerinin kaydeden Buruk, “Gençlerbirliği maçında da 20’ye yakın denememiz var ama sadece 2 veya 3 kaleyi isabetli bulan şutumuz var. Burada ki yüzdeyi arttırmak gerekiyor. Tabi ki bunlara çalışacağız ama oyuncularımın her şey ayaklarında. Saha içinde daha sakin olmaları gerekiyor, kaleyi daha iyi bulmaları gerekiyor. Bu kadar çok pozisyona girip topu içerisi atamıyorsanız, rakip te her geldiğini gol yaptıysa bu defa da haksız duruma düşüyorsunuz” açıklamalarını yaptı.