Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Bostanoğlu, Hipertansiyonla ilgili alışılmış belli başlı bilinmeyen hatalar, bu hatalar hastalığın daha da kötü bir duruma getirdiğini belirtti.

Her kan basıncı yüksekliğinde dilaltı ilaç kullanımının yaygın olduğunu belirten Bostanoğlu, “Dilaltı ilaç sadece acil durumlarda kullanılmalıdır. Her kan basıncı yükselmesi acil durum değildir. Kan basıncını hızla ve kontrolsüz düşürerek istenmeyen sonuçlara yol açabilir.” dedi.

BAŞKASININ İLACINI KULLANMAYIN

Bostanoğlu, Hipertansiyonla ilgili sık yapılan yanlışları şöyle sıraladı: “Komşu veya arkadaşın tavsiyesi ile ilaç alınması. "Bünyem, yüksek tansiyona alışmış" düşüncesi ile hipertansiyonu ciddiye almama. Kan basıncı yüksekliğini sadece strese bağlayıp tansiyon ilacı kullanmama. "Tansiyonumun yükseldiğini hissediyorum" düşüncesi ile yakınmanın olmadığı zamanlarda kan basıncını ölçtürmeme. Bunun iki sakıncası olabilir; 1. Kan basıncı hastanın bir yakınması olmamasına rağmen yüksek olabilir" diye konuştu. BÜLTEN