Gaziantep Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde çalışmayan asansörler hastaları ve hasta yakınlarının tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar bir aydan beri bozuk olan asansörler yüzünden mağdur olduklarını söylerken, hastane yönetiminden bakım çalışmalarının bir an önce bitirilerek bu aksaklığın giderilmesini istediler.

Dört tane asansörü bulunan hastanede çalışmayan asansörler yüzünden merdivenlerden yürüyerek çıkan hasta ve hasta yakınları, "Burası bir hastane nasıl olurda bu hastanede bir aydan beri bozuk olan asansörler yapılmaz. Burada 4 tane asansör var bunlardan 1 tanesi çalışıyor o da kilitli, sadece personele hizmet ediyor " dediler.

İŞTE HASTA VE HASTA YAKINLARININ TEPKİLERİ

ZEYNEL BOZGEYİK (HASTA YAKINI)

"Biz hastalar burada çok mağdur oluyoruz. Biraz önce asansör parçalarını biryerden biryere taşıyorlardı, hastanenin ortasında inşaat var. Bu iş böyle olmaz neticede burası bir hastane, devlet kurumu, asansör çalışmalarının biran önce bitirilmesi gerek. Biz neysede sedyede, tekerlekli sandelyede hastalar var bunlar için büyük bir sıkıntı."

"İKİNCİ KATA KADAR ZORLANARAK ÇIKTIM"

CUMA ATEŞ (HASTA)

"15 DAKİKA ASANSÖR BEKLEDİM GELMEDİ"

"Ben dün hastaneden taburcu oldum 15 dakika falan asansör bekledim gelmedi. Yalnız ben değil benim yanımda tekerlekli sandalyede olan vatandaşta vardı oda inemedi. Bugün hastaneye geldim asansör bozuk olduğu için ikinci kata kadar zorlanarak çıktım. Eskiye göre sağolsunlar hastanelerimiz çok güzel fakat bir aydan beride bozuk asansör mü olur. Hastalar düşünülsün biran önce Hastanelerimiz şuanda çok güzel fakat özel gibide değil."

HALİT ÇELİK (HASTA YAKINI )

"BU ASANSÖRLERİN BİRAN ÖNCE YAPILMASI GEREK"

"Millet hastasıyla yakınıyla burada mağdur oluyor. Bu asansörlerin biran önce yapılması gerek hastamızla hastane içinde perişan olduk. Hastanenin tek sorunu asansör değil: Araç park sorunu, oturma yeri sorunu gibi sorunu, çevresinin pislik sorunuda var. Hastamla birlikte geldim bir saatten fazla bir süreden beri ayaktayım. Ne hastanenin içinde nede çevresinde oturacak yer yok. Hastane çevresininde çok temiz olduğunu düşünmüyorum. Bir tarafta inşaat yapılıyor, bir tarafta hastalar var bu nasıl bir iş. Adam geliyor hastasını hastaneye bırakacak 2,3 dakika durunca hemen trafik kilitleniyor."

OSMAN AÇIKGÖZ (HASTA YAKINI)

"HASTAMIZ MAĞDUR OLUYOR KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL"

"Hastane içindeki asansörlerin biran önce onarılmasını istiyoruz hastaların mağdur olmaması için bu gerekli. Hastanede 4 tane asansör var bunlardan yalnızca biri çalışıyor onuda personel kullanıyor kilitli asansörü kendi kartlarıyla açıyorlar kendi kartlarıyla biniyorlar. Bizim hastamız mağdur oluyor kimsenin umrunda değil."

EKREM DEMİR (HASTA YAKINI)

"HASTANEDE 4 ASANSÖR VAR 3'Ü BOZUK"

"Türkiye'nin bütün asansörlerinde olduğu gibi buradaki hastanedede asansörler bozuk. Sedyedeki ve tekerlekli sandalyedeki hastalarımızı hastaneye götüremiyoruz götürsek bile sırtımızda çıkarıyoruz. Bu asansörleri halka eziyet çektirmek için yapmıyorlar heralde yoksa bir asansörün maliyeti ne kadardır. Düşünün bir hastanede dört asansör var bunların üçü bozuk biri çalışıyor o da kartlı sistemle çalışıyor vatandaşa eziyetten başka birşey değil. Bu asansörler biran önce yapılmalı vatandaş mağdur edilmemeli."

METİN GÜL (HASTA) FOTOSUZ

"BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİM"

" Ben bir vatandaş olarak asansörlerin bozuk olmasından dolayı memnun değilim. Hastayım ayağımda kırık olduğu halde hastanede bir tane tekerlekli sandalye bulamadım. Hastayım ne asansöre binebildim nede tekerlekli sandalyeye sadece hastaneden çıktım zorla rica minnet bir bank buldukta oturdum. Sene 2014 olmuş ben daha böyle bir zulüm görmedim bir sağlık raporu alacam 12 tane doktoru hasta ayağımla kapı kapı dolaştım herbiri ayrı yerlerde. Bu asansör sorunuda bitmeli hastanede tekerlekli sandalye sorunuda. " Haluk ŞAHİN

***