Sağlık çalışanları, Başbakan Binali Yıldırım'ın bir kaç gün önce TBMM'de yaptığı konuşmada, "Vatandaşlar bayramda acil servislere kız bakmaya gidiyor" sözlerini protesto etti.

Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube üyeleri, dün 25 Aralık Devlet Hastanesi acili önünde toplanarak, Başbakan'ın "Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Vatandaşlar bayramda acil servislere kızbakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldiki vatandaşlar oğullarını ve kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor yuva urmak içinde hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu" sözlerini protesto etti.

HİZMET ÜRETİLİYOR

Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, hastanelere çöp çatanlık yakıştırması yapan anlayışı şiddetle kınadıklarını ve protesto ettiklerini söyledi. Acil servislerin iş yoğunluğuna ve yaşanan şiddete değinen değinen Kazak, "Acil servisler kız bakma yeri değildir, vatandaşa hayati müdahalelerde bulunur iken kendi sağlıklarını ve hayatlarını riske atan sağlık çalışanlarının hizmet ürettikleri yerlerdir. Başbakanı sağlık çalışanlarından özür dilemeye çağırıyoruz" dedi. HABER MERKEZİ