Geçtiğimiz hafta oksijen tüpünün patladığı ve dumanlar içinde kaldığı belirtilen Hastanenin bu kez eksi 3 katında elektrik dağıtım panosunun aşırı ısınmasından kaynaklı yangın çıktı. ilk yapılan açıklamaya göre 2 kişi öldü, AFAD ve itfaiye ekiplerince tahliyesi gerçekleştirilen 80 hasta ile dumandan etkilenen 5 personel başka hastanelere sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Mehmet Örün yaşamını yitirdi. Mehmet Turgut (63) ise sevk edildiği hastanede kurtarılamadı. Yaşamını yitirenlerden Örün'ün kanser hastası olduğu, Turgut'un ise kalp yetmezliği bulunduğu öğrenildi. Valilik yangın sonrası adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

SABAHA KARŞI ÇIKTI

NCR Hastanesi'ndeki yangının sabah 04.27'de meydana geldiği öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin 04.30'da olay yerine intikal ettiği yangına 7 araç ve 14 personel müdahale etti. Ameliyathane ve yeni doğan yoğun bakımda yaşanan yangınla birlikte ekipler 80 hastanın tahliyesi için canla başla çalıştı. -3 katında bulunduğu öğrenilen elektrik dağıtım panosu ile USB noktalarında meydana gelen aşırı ısınma nedeniyle çıkan yangında hastaların çoğu dumandan etkilendi. Ekipler bu tür yangınların önüne geçilmesi için elektrik hatlarının daha güvenli malzemelerden yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

BEBEKLER DUMANDAN ETKİLENDİ

Binada oluşan yoğun duman nedeniyle genel yoğun bakım ünitesindeki 25 ve farklı servislerde tedavi gören 10 hasta ile yenidoğan ünitesindeki 45 bebek ve dumandan etkilenen 5 hastane personeli AFAD ve itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Tahliye sırasında yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 2 hasta yaşamını yitirdi. Tahliye edilen hastalar ile personel, 112 Acil Servis ekiplerince başka hastanelere nakledildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada da Özel NCR Hastanesinde çıkan yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

SIKINTI YOK

Milletvekili Koçer, meydana gelen yangın olayını yakından takip ettiğini belirterek, sosyal medyada dolaşan "3-4 hastanın öldüğü, 8 kişinin öldüğü" gibi iddiaların asılsız olduğunu belirterek, iddiaları ortaya atanlara da tepki gösterdi.Koçer, "Yine aynı şey. Sosyal medya üzerinden iddialar. Türkiye’de olan bir hadiseyi, sosyal medya üzerinden istediği bir şekle getirmeye ve bunu yönetmeye çalışan gruplar var. Şu anda her şey kontrol altında. Herhangi bir sıkıntı yok. Diğer hastalarımızda da herhangi bir sıkıntı yok" şeklinde konuştu.

ŞAHİN HASTANEYE GİTTİ

Öte yandan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Şahin, yangının ardından İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin kısa sürede olay yerine ulaştığını söyledi. Ardından hastaların hızlı bir şekilde tahliye edildiğini belirten Şahin, "Hamdolsun, özellikle yoğun bakım ünitesindeki bebeklerimizin hepsi çevredeki hastanelere gönderildi. Çok şükür her şey kontrol altında. Olayı ben de takip ediyorum." dedi.

UZER'DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 24 Haziran seçim çalışmaları çerçevesinde yangın çıkan NCR Hastanesi hastalarını ziyaret etti.

KOÇER'DEN TEPKİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep'te özel bir hastanede çıkan ve dumandan zehirlenen 2 hastanın öldüğü yangında 4 kişinin öldüğü yönündeki sosyal medya iddialarını yalanladı. Yangında 2 hastanın öldüğüne vurgu yapan Koçer, "Türkiye'de olan bir hadiseyi, sosyal medya üzerinden istediği şekle getirmeye ve bunu yönetmeye çalışan gruplar var" dedi. . Olayın ardından hastanenin tüm servislerinde yatan hastalar ve hastane personelinden oluşan toplam 85 kişinin hızlı bir şekilde kentteki 18 hastaneye sevk edildiğini vurgulayan Koçer, "Şehrimizde meydana gelen bir yangın sırasında bir hastanemizde tahliye yapılmış, buradaki hastaların zarar görmemesi için şehirde bulunan toplam 18 hastaneye hastalar çok hızlı bir şekilde nakledilmiştir. Hastaların en az şekilde hasar görmesi ve etkilenmesi için gerekli tedbirler ilgili birimler tarafından hızlı şekilde alınmıştır. Yoğun bakım ünitesinde bulunan 2 hastamız hayatını kaybetmiştir. Onlara rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Tüm hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerimizi ileteceğiz. Bununla ilgili soruşturmalar, Gaziantep Valiliği tarafından da başlatılmış durumda" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği meydana gelen yangınla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama "Şehitkâmil ilçemizdeki Özel NCR Hastanesinde saat: 04.00 sıralarında, bir yangın olayı meydana gelmiştir. Çıkan yangında binada oluşan yoğun duman nedeniyle; Hastanenin Genel Yoğun Bakım Ünitesinde (25), çeşitli servislerde (10),
Yenidoğan Ünitesinde (45 bebek) ve dumandan etkilenen (5) hastane personeli olmak üzere toplam 85 kişi AFAD İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye
Daire Başkanlığı ekiplerince tahliye edilerek, 112 Acil Servis Ambulanslarıyla ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilmiştir. Tahliye sırasında Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören (2) vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikat başlatılmıştır." LEYLA ÖZEKŞİ POLAT