TRT'nin yeri olarak bilinen Osmangazi mahallesindeki 7 hektarlık alanın temeli atılmasına rağmen, hastane yapımından vazgeçilmesinin ardındaki maksat belli oldu. CHP il başkanı Sait Köse, bu bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini söyleyerek "Bu alanların yeniden ranta, konuta dönüştürülmesini istemiyoruz. Bu alan ya bırakın yeşil kalsın ya da sağlık tesisi yapılsın" diyerek gizli yapılan bu değişimin STK'lara danışılmadan gerçekleştiğini ileri sürdü.

CHP İl Başkanlığında gündemi değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyen CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, kentte imar konusunda usulsüzlükler yapıldığını belirterek, "Bunların başında Osman Gazi'deki 7 dönümlük TRT arazisi geliyor. Bu arazi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Buradaki alan daha önce Sağlık Lisesi alanı olarak ayrılmıştır, Sağlık Bakanlığının temelini attığı Şehir Hastanesi buraya yapılacaktı ancak iptal edildi. Bu alanların yeniden ranta, konuta dönüştürülmesini istemiyoruz. Bu alan ya bırakın yeşil kalsın ya da sağlık tesisi yapılsın" dedi.

STK'LARA DANIŞILMADI

TRT arazisi olarak bilinen Osman Gazi'deki 7 hektarlık TRT arazisinin ağaçlıklı bir alan olduğunu, bu alanın kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildiğini ve askı sürecine girildiğini belirten Köse, "Buradaki alan daha önce Sağlık Lisesi alanı olarak ayrılmış ve burada Sağlık Bakanlığının temelini attığı Şehir Hastanesi yapılacaktı. Ancak iptal edildi. Halkın sağlığıyla bir kez daha oynanmaya başlandığı bir süreçteyiz. Bu alanların yeniden ranta, konuta dönüştürülmesiyle ilgili bir tepkimiz olduğunu ifade ediyoruz. Bu alan ya bırakın yeşil kalsın ya da bırakın bu alana yapılacaksa sağlık tesisleri yapılsın. Bir kentin vizyonununda 25 yıllık projeksiyonlar esastır kentin yapılanmasında bu projeksiyonlar dikkate alınmadığı zaman işte bu kaoslar yaşanır. Sağlık tesisinin dönüştürülerek kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş olması bence bir gaflettir, hiçbir sivil toplum örgütüne bu konuda danışılmaması talihsizliktir" dedi.

MECLİS ÜYELERİMİZ GEREKLİ İTİRAZLARI YAPTILAR

Belkız mahallesinde bulunan 130 hektarlık alanın konut yapılmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nde askıda olduğunu belirten Köse, "Belkız mahallesindeki 130 hektar alan yine ağaçlandırma ve sosyal donatı alanıyken burası da yine konut yapılacak. Meclis üyelerimiz bu konuda gerekli olan itirazlarını yaptılar, ancak zannediyorum diğer meslek odalarının da bu konuda girişimleri olmuştur, ya da olacaktır. Bizde bu konuda yine bir yanlıştan dönülmesini istiyoruz" diye konuştu.

ZİRVE YENİDEN BİR RANTA KURBAN EDİLMESİN

Köse, geçtiğimiz günlerde acele bir şekilde toplanan meclisin aldığı karardan sonra, o alanın daha sonra yeniden bir ranta kurban etmemesini istedi. Köse, "Apar topar yangından mal kaçırır gibi yapılan bir imar değişikliği yapıldı. Siz dün bir üniversite alanı olarak tahsis ettiğiniz bir alanı bugün sosyal donatı alanına dönüştürüyorsunuz, biz o alanın küçültülmesi, büyütülmesi anlamında yorum yapmak istemiyoruz ancak o projeyi sosyal donatı alanı olarak ilan ettiyseniz, yeniden bir ranta kurban edilmemesinin bizde takipçisi olacağız" dedi.

TOPLU TAŞIMADA HİÇ KİMSE UYGULAMALARDAN MEMNUN DEĞİL

Kente ulaşımda yaşanan sorunlara da değinen Köse, "Ulaşımda kentin durumunu hepimiz içinde yaşadığımız için biliyoruz. Hiç kimse görüntüden ve uygulamalardan memnun değil. Her attıkları adımda yeniden çamura, batağa gömülüyorlar. Bu halkı bu insanları zor duruma düşürüyorlar. Ulaşımda ne araç ne yaya trafiği düzgün şekilde yürüyor. Bu bir plansızlığın, bir açmazlığın, bir israflığın ifadesidir. Bu anlamda daha önce dolmuşları sarı otobüsler olarak değiştirdiler, bu adamlar gitti otobüs aldılar daha sonra bu otobüsleri trafikten almaya çalıştılar, raylı sistem yaptılar yüzlerine gözlerine bulaştırdılar, bunları yaparken yeşil alanları katlettiler. Bütün bu olumsuzluklar bu kentte yaşayan herkesi rahatsız eder noktaya geldi. Şimdi bu otobüslerin UKOME kararıyla ne olacaklarıyla ilgili beklentiye girmiş durumdayız. Toplu taşımada yeni bir hamle mi yeni bir hesap mı anlayamadık bazı yetkililerin sorumluluklarından kaçtıklarını düşünüyoruz. Bir yanda dolmuşunu sat otobüs al diyenler, yarın aldıkları otobüsleri ne yapacaklarını bilemez duruma gelip aldıkları otobüslerin borcunu nasıl ödeyeceklerini bilemez duruma gelmişlerdir. Bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

GAZİANTEP'TE NELER YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR?

Gaziantep'te son zamanlarda kurumlardaki görevden almaları da anlamlandıramadıklarını belirten Köse şunları söyledi:"Gaziantep üzerinde valisiyle, emniyet müdürüyle, Milli Eğitim Müdürüyle ne yapılmaya çalışıldığını bir türlü çözemediğimiz bir değişiklikler yapılmaya çalışılıyor. Yani birşeyler yolunda gidiyor da bu nedenle daha iyisini mi yapmak istiyorlar, ya da birşeyler yolunda gitmediği nedeniyle mi birşeyler yapmak istiyorlar onu da anlamakta zorluk çekiyoruz. Buda merkezi yönetimin Gaziantep üzerindeki bir başka oyunları, hesapları. Ne yapıldığını bizde anlamaya çalışıyoruz, açıkçası sonuçta kentte yaşayan birer vatandaşız, sorunları anlamadan sorunları anlayamadan, hemen değişikliğe gittiniz. Valiyle ilgili yine benzer şeyleri duyuyoruz, alınacak değiştirilecek yani ne oluyor ne bitiyor neler yapılmaya çalışılıyor? Gaziantep'te bu ülkede neler yapılmaya çalışılıyor bilmiyoruz aslına bakarsanız mızrak çuvala sığmıyor, bunların hepsinin hesabı Haziran'da yapılacak seçimde sorulacak. Herkes bu hesaba hazır olmalı" diye konuştu.

HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜ ÖLDÜRDÜLER

Köse hayvancılık sektörüyle ilgili de konuşarak, "25 sene önce Türkiye Cumhuriyeti'nin hayvan varlığı nufusununun 2 katıydı şimdi ise nufusu hayvan varlığının iki katı. 25 sene içinde hayvancılık sektörünü öldürdüler" dedi.

BİZ TEDAŞ'TAN DAHA ÇOK ÇARPARIZ

Köse, ‘Şamil Tayyar’ın Tedaş eleştirisiyle ilgili de konuşarak, "Şamil Tayyar, bizim rakibimiz CHP ve MHP değil, TEDAŞ demiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin elektriği Haziran’dan sonra kendisini öyle bir çarpar ki yanar, kül olur. Bugüne kadar içi boş verdiği demeçlerle, sığ düşünceyle, iktidar olmanın verdiği güç ile konuşan bu milletvekilimizin CHP’nin iktidarından sonra kendisinin nasıl bir elektrik ile çarpılacağını göreceksiniz. Biz TEDAŞ’tan daha çok çarparız.” diye cevap verdi.

CELAL DOĞAN ZAMANINDA BU SİSTEM İPTAL EDİLDİ

Tramvayı da eleştiren Köse, "Celal Doğan zamanında kentin böyle bir raylı sistemle ulaşımının çözülüp çözülemeyeceği teklif edildiğinde sonucun çok da verimli olmadığı görüldüğünden bu sistem iptal edildi. Burada en kalıcı çözüm hafif raylı sistem yerine metrobüs sistemidir" dedi.

İLÇELER NE SAKLIYOR?

CHP'li meclis üyelerinin ilçelerde denetim komisyonuna alınmamasını eleştiren Köse ilçelerin sakladıkları birşeyler olabileceğine değindi. Köse, "Cumhuriyet Halk Partisi İlçelerde denetim komisyonlarına alınmadı fakat büyükşehirde alındı ilçe belediyelerinin saklamaya çalıştığı birşey mi var? Mızrak çuvala sığmıyor nihayette o sakladıkları mızrak bir gün ortaya çıkacak ve canlarını da acıtacak. Yani isterse bizim üyelerimizi denetim komisyonuna alın isterseniz almayın. Ama sayın bakanı takdir ediyorum, büyükşehir belediyesi gerçekten olması gereken iradeyi göstermiştir. Hiçbir kaçırılacak hesabının olmadığını anlatmak üzere bizim partimizden üyeyi denetim komisyonunu almıştır fakat ilçelerin denetim konusunda saklamaya çalıştıkları birşeyler var. Hangi parti olursa olsun halkın temsilcisine denetletme görevinden imtina ediyorsanız sakladığınız birşeyler vardır, karlar eriyecek bunların hepsi açığa çıkacak, karın altında ne olduğunu herkes görecek, ilçelerin denetim konusunda sıkıntıları var " dedi. Haluk ŞAHİN