Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sosyal Market aracılığı ile çölyak hastası bulunan ailelere 13.750 kg. glutensiz un yardımı yapıldığını söyledi.

Düzenli olarak Çölyak hastası bulunan ailelere glutensiz un yardımı yapan Şahinbey Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Market’te 180 aileye daha 10’ar kiloluk glutensiz un yardımında bulundu. Sosyal market ziyaretinde vatandaşlarla tek tek ilgilenen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ailelere un yardımı yaparken, çocuklara ise oyuncak hediye etti.

ACİL ŞİFALAR DİLEDİ

Düzenli olarak çölyak hastası bulunan ailelere glutensiz un yardımı yaptıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “çölyak hastalarımız normal un kullanamıyor ve glutensiz un kullanmaları gerekiyor. Bizde özellikle dar gelirli ailelerimiz için her ay şuana kadar 1375 ailemize 13750 kg glutensiz un dağıtımı gerçekleştirdik. Yine bugün 180 ailemize 1800 kg glutensiz un dağıtımı yaptık. Amacımız çölyak hastalarının zaruri ihtiyaçlarını karşılamaktır. Çölyak hastalarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. BÜLTEN