Özellikle bayramlarda, son günlerinde veya tatillerde. Sakın hastalanmayın. Eğer hastalanır da hastanelere giderseniz, işiniz oldukça zorlaşır. Elbette bazı hastaneler hastalara ilgi ve müdahale açısından bu söylediklerimizin dışında. Ama örneğin es kaza yolunuz, 25 Aralık Devlet Hastanesine düşerse işiniz gerçekten zor.. Ambulansla geldiyseniz, sedye ile kapının önünde kalakalırsınız.. Görevli bulmak şansınıza kalmış adeta.. Dakikalarca sedye ile kapı önünde kendi kaderinize terkediliyorsunuz.

DOKTOR VE HEMŞİRE YETERSİZ

Dertler bununla bitmiyor tabii..Ambulanslarla ve kendi imkanlarıyla 25 Aralık Devlet Hastanesi aciline gelen hastalar tedavi edilecek yer olmadığından bir önceki hastanın tedavi edilip gitmesini bekliyor. Aynı zamanda doktor ve hemşire eksikliğide yaşanan acil ünitesinde durumu daha ciddi olan hastaların yakınları ise bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyorlar.

HESABINI KİM VERECEK

Hastalar ve yakınları özellikle akşam saatlerinde acil ünitesine geldiklerinde hastalarının olmasının yanı sıra tedavi edilecek bir yer bulunamadığından dolayı büyük şaşkınlık yaşıyor. Bu ilgisizliği dile getiren hasta yakınları: “ Biz kendimizi devletin kucağına emanet ediyoruz ancak burda ne doktor var ne de yatacak bir yer. Akşam saatlerinde geldiğimiz acil serviste saatlerce bekletiliyoruz. Bizim beklememiz sorun değil ancak hastanın beklemesi daha kötü durumların ortaya çıkmasına sebep olursa bunun hesabını kim verecek.

BİR İĞNE İÇİN 3 SAAT BEKLEDİM

Acil servise saat 8’de geldiğini ve ağrı kesici bir iğne yaptırmak için yaklaşık 3 saat beklediğini söyleyen bir vatandaş ise: “ Ben hastaneye girdiğimden itibaren beklediğim 3 saatlik süre içerisinde kendi ağrımı unutup durumu daha kötü olan ve ilgilenilmeyen hastaların telaşına kapıldım. Bir doktor var ve bir iki hemşire ve acil ünitede yalnızca kalacak 6 yatak var ve bunların hepsi dolu. Sonradan gelen vatandaşlar ayakta bekletiliyor ve doktor gelecek tedavinizi yapacak şeklinde söyleniyor. Ancak hiç bir müdahalede bulunulmuyor. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı” dedi.

AMBULANS SEDYELERİ BOZUK

Ambulansla şehrin çeşitli bölgelerinden 25 Aralık devlet hastanesi acil servisine getirilen hastaların ise kendi acısı yetmezmiş gibi bir de sedyenin bozuk olmasından dolayı hastaneye girişlerde düşme tehlikesi yaşaması ve sendelenmeleri hasta yakınlarını iyice isyan noktasına getirmiş durumda. Dün akşam saatlerinde ambulansla ayrı ayrı getirilen iki hastanın birisinin ambulanstan indirilirken sedyenin ön ayağında bulunan sorundan dolayı neredeyse düşecek olması ve diğerinin ise acil servise girişte ön ayağında yaşanan problem nedeniyle yan yatması herkesi şoke etti. Tüm bu yaşananların akabinde tedavi edilme umuduyla götürüldüğü acil serviste herhangi bir müdahale yapılmaması ve ilgisiz kalınması da bir insanlık dramını daha gözler önüne serdi. ALİ BUDAK