Devre arası kampını Antalya Lara’da ki Titanic otelde sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hasan Özer, futbolcularına güveniyor.

Uzun süreden beri bir arada oynayan futbolcuların artılarını kullanmaya çalıştıklarını kaydeden Özer, ligin ikinci yarısında daha iyi bir takım olacaklarını ifade etti.

KEYİF VERİCİ SONUÇLAR ALDIK

Büyükşehir Belediyespor’a geldiklerinde takımın 11 puanı olduğunu hatırlatan teknik direktör Hasan Özer, “İlk haftamızda Adanaspor ile deplasmanda karşılaşmıştık ve mağlup olmuştu. Arkasından da kendi sahamızda Mersin İdmanyurdu ile oynadığımız maçın ilk dakikasında yediğimiz golle mağlup olmuştuk. Daha sonra deplasmanda Orduspor ile çıkışımız oldu. Hem lider takımı mağlup etmek hem de özgüvenimizi kazanmak açısından çok önemliydi. Ondan sonra ki maçlarımızda oyun ve skor olarak keyif verici sonuçlar aldık” dedi.

DAHA İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Futbolda 9 haftanın kısa bir süre olduğunu belirten Özer, “Alışmış bir oyun anlayışını bu kadar az sürede hiçbir hocanın değiştirmesi mümkün değil. Biz göreve geldiğimizde futbolun prensiplerini anlatmaya çalıştık ve bunları yaptırtmaya gayret ettik. Özellikle duran toplarda bizden önce takım 12 gol yemişti bunların yarısı kornerlerden yenilen gollerdi. Öncelikle bunları çözmeye çalıştık ve çok şükür 9 maçta kornerden hiç gol yemedik. Takım tamamlanması konusunda çok çalışmamız oldu. Özellikle top rakipteyken takım halinde topun arkasına geçerek bir bütünlük sağlayarak nasıl defans yapacağımızı ve topu nasıl kapıp hızlı ataklarla rakibi eksik yakalayarak eksiltme çalışmaları yaptık. Oyuncuların algılarını çok iyi, yapmaya çalışan arkadaşlarımız var. Önümüzde ki haftalarda çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Ayrıca top bizdeyken neler yapabileceğimizi öğrettik. Futbol savunma prensibinden hücum prensibinden oluşur. Biz bu iki prensibi oyuncularımıza anlattık. Onları sahada pratiğe dökmeye ve sahada uygulamaya elimizden geldiği kadar gayret etmeye çalışıyoruz. Oyuncularımız iyi niyetliler ve bizde üzerine koyarak daha da iyi olmaya çalışıyoruz. Takımın başarma isteği ve arzusu fazla olduğu için işimiz kolaylaşıyor” dedi.

DAHA FARKLI TAKIM OLABİLİRDİK

Bir haftalık kamp sürecinin yeterli olmadığına değinen Özer, “ligin 19 takımlı olmasından dolayı federasyonumuz böyle bir fikstür düzenlemiş. Hem transfer hem de çalışma açısından sıkıntılıyız. Aslında süper lig takımlarıyla birlikte başlayıp bir maçımızı daha hafta içine kaydırmış olabilirlerdi. Hiçbir çalışma fırsatımız olmamasına rağmen elimizden geleni yapmaya uğraştık ama devre arasında çalışma imkanımız veya transfer yapma imkanımız olsaydı daha farklı bir takım oluşturabilirdik. Ama ne yazık ki şartlar bunları ve biz şartlara uymak zorundayız. Böyle bir karar alınmış biz şansımızı zorlayacağız. Buna göre çalışıp hareket etmek zorundayız” dedi.

SÜRE SIKINTISI YAŞIYORUZ

Transferin 7 Ocak tarihinde başlamasını anlam veremediğini ifade eden Özer, “transfer başladıktan 5 gün sonra biz maç yapacağız. Hangi oyuncuyu transfer edeceksiniz, ne zaman hazırlayacaksınız ve ne zaman oynatacaksınız. Devre arasında yapılan yapılan transferler çok riskli belki oyuncuların çoğunluğu kendi takımlarında bir iki hafta önce tatile çıkmış oyuncular. Bunların önce lige hazırlanmaları için zamana ihtiyaçları var ama ne yazık ki elimizde böyle bir şans yok. Tabi o yönden sıkıntılıyız. Devre arasının kısa olması ve transferin geç başlamış olması ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU