Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’ un bünyesinde yer alan Hasan Doğan tesislerinde geleceğin yıldız futbolcuları yetişiyor.

Her geçen gün sayıları artan futbolcu adaylarına yetenek aşılayan alt yapı hocaları, gelecek yıllarda Türk futboluna sayısız yetenekler kazandırmanın çalışmasını sürdürüyor.Mavi – beyazlı kulübün Futbol Okulunda tecrübeli alt yapı hocaları eşliğinde faaliyetleri yıl boyunca sürdürüyor. 6-17 yaş arası çocukların katıldığı Futbol Okulu, Gaziantep futbolu için yeni yetenekleri keşfediyor. Büyükşehir Belediyespor Futbol Okulunda çalışmalar Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün, kategorilere göre farklı saat dilimlerinde yapılıyor.

YARIŞMACI TAKIMLARIMIZ VAR

Büyükşehir Belediyespor Yaz okuluna 500 futbolcu adayının katıldığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Alt Yapı Genel Koordinatörü Faik Demir, “Futbolcu adayları 6 yaşından başlayarak 13 yaşına kadar futbol akademisinde eğitim görüyorlar. 10 ile 13 yaş arası eğitim grubu dediğimiz elit oyuncuları belirleyip seçtiğimiz bir grupta eğitim grubunda eğitim veriyoruz, 13'den sonra U14, U15, U16, U17 akademi ligimiz var bu kategorilere çocukları kaydırıyoruz. Hocalarla birlikte yetenekli oyuncuları futbol okulundan süzerek hep beraber izleyip iyilerini normal yarışmacı gruplarına alıyoruz” dedi.

ŞİFREMİMİZ 3 T

Her takımın kendi grupları içerisinde müthiş bir rekabetin olduğuna değinen Demir, “Futbol akademimize herkes akın ediyor, 500-600' e yakın bir futbolcu potansiyelimiz var. Buradan umut ediyorum inşallah 2-3 sene içerisinde Gaziantepspor’umuza, Büyükşehir Belediyespor’ umuza ve Türk futboluna önemli yıldızlar kazandıracağız, planlarımız bu doğrultuda. Bizim alt yapılarda özellikle akademi liginde 3T şifremiz var Tespit, Teşhis, Tedavi bu sistemi harfiyen çok iyi uygulamamız gerekiyor, bunun için de çok inceleyip sık dokumalıyız. İmkanlar dahilinde artık o yaşa getirdiğimiz oyuncuların bir çoğunun bu işten ekmek yemesi gerekiyor. Yoksa onlara emek vermenin bir anlamı yok, onların geleceği ile oynamak da çok yanlış, 20-21 yaşına gelmiş hala alt yapıda nere gidecek bu çocuk bu Saat’e kadar tutmak yanlış. Belki bana kızanlar gücenenler olacaktır kusura bakmasın kimse Gaskispor’u kapatan insan yüzlerce insanın vebalini alıyor şuanda yüzlerce insanın ahını alıyor. Buradan 7-8 senedir ne Gaziantepspor’dan ne de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dan futbolcu çıkmadığı konuşuluyor. Ve en son çıkan futbolcu topluluğu da şuanda oynuyor İsmail'i, Murat Ceylan'ı, Mahmut Bezgin'i, Onur Bulut'u, Serdar Deliktaş'ı, Onur Okan'ı, Ahmet Arı'sı Ferdi'si, Abdullah Halman'ı aklıma gelen oyuncular bunlar. Bunların hepsi Gaskispor’dan,yetişen isimlerdi. Bundan öncesine baktığımızda İbrahim Toraman, Mehmet Aslan, Mehmet Polat bunların hepsi PAF takımdan Gaskispora oradan Büyükşehir Belediyespor’a veya Gaziantepspor’a geçmiştir” dedi.

ALT YAPI UNUTULMUŞ

Gaziantep futbolundaki potansiyelin çok farklı olduğunu aktaran Demir “Herkes bunu biliyordu herkes bizi takip ediyordu ama son 7-8 yıla baktığımızda maalesef 2 takımda çok hüsran hem Gaziantepspor hem Büyükşehir Belediyespor. Son bir iki maç kala kümede kalmayı garantileyen iki tane takım, bu konumda olan takımlar tabi ki doğal olarak canını kurtarmanın peşine düşüyor, genç futbolcu kazanayım diye kimse taşın altına elini koymamış ve alt yapı unutulmuş. Alt yapı bizim Gaziantep’ te şuanda maalesef diyorum maalesef var mı var iki tarafta da hem Süper Lig de hem PTT 1. ligde alt yapı var mı var bu şekilde alt yapıcılık olmaz, bu şekilde futbolcu çıkaramayız. Sen alt yapıya angarya bakarsan alt yapıda yukarıya angarya bakar, alttaki oyuncu yukarı gidip oynayacağına inanmıyorsa burası bir betondur. Onu delip geçme şansı yoktur, hiç bir futbolcunun eğer yukarı sıcak bakmıyorsa alttan gelen çocuklara, bununla ilgili sıkıntımız var biz bunların hepsini delmek için göreve başladık” dedi.

KATKI YAPMAK ZORUNDAYIZ

Daha da iyi duruma gelecek imkânlarının olduğunu dile getiren Demir, “Bu imkânları bize sunan Gaziantep futbolunun kurtulması için her türlü fedakârlığı yapan bir Belediye Başkanımız var Sayın Fatma Şahin hanım olağanüstü fedakârlıklar yapıyor ve bütün imkânlarını bize seferberlik etmiş durumda. Her türlü ihtiyacımız şuanda karşılanıyor. Fatma hanımın bir tek isteği var Gaziantep futbolu, Gaziantep gençliği kurtulsun istiyor. Bizde bir nebze bu imkanlar doğrultusunda Fatma Hanım’ı mahcup etmemek ve yıllarca yapmış olduğumuz, almış olduğumuz eğitimi, hizmeti, bir takım bilgi birikimi genç nesillere aktarmak istiyoruz. Çünkü biz Gaziantep futbolunda Gaziantepspor’da, Büyükşehir Belediyespor’da, Gaskispor’da büyüdük Faik Demir olduk. Buradan ekmek yedik, çoluğumuza çocuğumuza ekmek yedirdik ve yılların deneyimi var. Bizde bu doğrultuda şimdi bu deneyimimizi geçmişimizi bilgi dağarcığımızı genç kardeşlerimize bir şeyler vererek ödemek istiyoruz. Bu konuda mutlu olmak istiyoruz çünkü borçluyuz, bir şeyler yapmak zorundayız bu memleket bizi Faik Demir yaptıysa bizde bu memlekete, bu memleketin gençlerine, bu memleketin geleceğine katkı yapmak zorundayız. Yeni yönetim kurulu oluştu, şuanda alt yapıya çok sıcak bakan bir başkanımız var Sayın Abdulkadir Gözegir, bize inanıyor güveniyor ben kendisine teşekkür ediyorum ve hocalarımızla dayanışma içerisinde sağlıklı bir takım şeyler yapıp üretken bir hale getireceğiz, biz bura da yeni fidanlar dikmek istiyoruz “' diye konuştu.