Önder Spor Kulübü Bedensel Engelli sporcusu Hasan Çelik, Türkiye şampiyonasında 3 madalya alarak Gaziantep’in gururu oldu. Yüzmeye 3 yıl önce başlayan 18 yaşında ki Hasan Çelik, Türkiye Şampiyonası S-3 kategorisinde mücadele ettiği yarışmalarda 50 Metre Serbest ve Sırt Stil dallarında şampiyon olurken, 100 Metre Serbest Stilde ikinci oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun işbirliği ile düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Spor Kompleksi’nde 12 – 13 Nisan tarihlerinde 326 sporcu ile yapıldı.

Gaziantepli sporcu Hasan Çelik, elde ettiği derecelerle antrenörlerini ve takım arkadaşlarını sevince boğarken, şampiyon sporcuya pastalı kutlama yapıldı. Çalışmalarını sürdürdüğü Oska Kapalı Yüzme Havuzunda şampiyonluğunu kutlayan Çelik, bundan sonra ki hedefini ise Avrupa şampiyonu olarak belirledi. Sporcusunun yüzmeye başladığında ayakta oldukça zor bir şekilde durabildiğini söyleyen antrenör İbrahim Halil Kürkçü, “Hasan, büyük bir azimle mücadele ederek hem yüzme sporuna hem de hayata adeta 4 elle sarıldı. Kendi içerisinde ki gizli cevheri de ortaya çıkartarak yaşam sevinci bizleri de umutlandırdı. İstanbul’da yapılan Türkiye şampiyonasında büyük bir azimle yarışarak 2 şampiyonluk ve bir de ikincilik elde etti. Hasan’ın elde ettiği başarı takım içerisinde ki arkadaşlarını da sevince boğdu. Artık önümüzde Avrupa şampiyonluğu gibi bir hedef var ki Hasan’da bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU