“HAREMEYN, Hac; Mukaddese Yolculuk” adlı sergi, 13 Kasım 2017 saat 17.00’da açılacak, 30 Kasım 2017 gününe kadar açık tutulacak. İlk kez bir sergide, Hz. Peygamberimizin Sakal-ı Şerifleri sergilenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü koleksiyon ve arşivlerinden derlenen “Haremeyn, Hac; Mukaddese Yolculuk Sergisi”, Osmanlı döneminde yapılan Hac yolculuğunun ne kadar mukaddes ve zorlu olduğunu gözler önüne serecek. Küratörlüğünü Erkan Doğanay’ın üstlendiği sergide, Kabe Örtüsü, Yazma Eser, Harita, Kartpostal, Belge, Berat, Fotoğraf ve çeşitli objelerin yanı sıra Hz. Peygamberimizin Sakal-ı Şeriflerinin de bulunacak.

TÜRKİYE’DE DÜZENLENMİŞ EN KAPSAMLI ÇALIŞMA

Çeşitli dönemlerde el çizimleri ya da çeşitli baskı araç gereçleriyle hazırlanmış haritalar, afiş ve kartpostallar, Kâbe örtüleri, resimler ve Hilye-i Şerif’lerle bir yolculuğun kayıt altına alınan dokümantasyonunun ötesinde bu yolculuğa atıfta bulunan sanat çalışmaları, bu sergi için bir araya gelecek. Türkiye’de bu konu üzerine düzenlenmiş en kapsamlı çalışma olacak sergi, Büyükşehir Belediyesi koleksiyonunun konuyla ilgili oldukça zengin bir envantere sahip olduğunu gözler önüne serecek. Sergide, Hz. Peygamberimizin Sakal-ı Şerifleri de ilk kez görülebilecek. BÜLTEN