Gazetemizin gündeme getirdiği ve esnafın büyük tepkisine neden olan uygulama durduruldu. Hafta sonları tatil günlerinde açık olan işyerleri için uygulanan 80 TL’lik ruhsatların ani bir kararla 600 TL’ye yükseltmesinin yarattığı tepki karşılık gördü. Tatil günlerinde çalışma ruhsatı almak isteyenler yıllık 20-600 lira arasında harç ödeyecek.

HARÇLAR YENİDEN BELİRLENDİ

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Büyükşehirlerde esnafın harçlarını yüzde 500 artıran ve esnafla belediyeleri karşı karşıya getiren kararın yeniden belirlendiğini belirterek, “Bakanlar Kurulu, federasyonumuzun yaptığı başvurular sonucunda adil bir vergilendirme çalışması yaparak hem belediye gruplarına hem de işyeri metrekaresine göre vergi ve harçlarını yeniden belirlemiştir. Tarifelere baktığımızda esnaf ve sanatkarımız düşük seviyede harç ödeyecek gruplara girmektedir. Esnafla belediyeleri karşı karşıya getiren karardan dönülmüş olmasına sevindik" dedi.

RUHSAT UCUZLADI

Bakanlar Kurulu'nca Belediye Gelirleri Kanunu'nda yer alan bazı maktu vergi ve harç tarifeleri, belediye grupları itibarıyla tespit edildi. Buna göre; dükkan, ticari ve sınai müessese ve serbest meslek erbabınca asılan, sabit bütün ilan ve reklamların bir metrekaresi için yıllık ilan ve reklam vergisi 20-60 lira arasında olacak. Tatil günlerinde çalışma ruhsatı almak isteyenler yıllık 20-600 lira arasında harç ödeyecek.

EĞLENCE VERGİSİ İNDİRİLDİ

Bar, gazino gibi eğlence yerlerinde çalışılan her gün için alınacak eğlence vergisi de indirildi. Bu tür eğlence merkezlerine sahip 5 yıldızlı oteller, içinde bulundukları belediye gruplarına göre çalışılan her gün için 10-50 lira,4 yıldızlı oteller ise 9-40 lira arasında vergi ödeyecek. Oteller dışında kalan mekanlardan 5-30 lira arasında eğlence vergisi alınacak. Haber Merkezi