Gaziantep'te 2011 yılından bu yana sokak bulvar ve caddelerde yol kenar parkomat hizmeti veren Özyıldız Parkomat, belediyeye borcu olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz ay yapılan parkomat ihalesinde en yüksek teklifi vermesine rağmen ihaleyi alamadı. Yüksel Yapı Mimarlık Genel Müdürü Abdulkadir Yüksel, iki firmanın katıldığı ihalede aylık 185 bin TL artı KVD fiyat vererek en yüksek fiyatla ihaleyi almalarına rağmen, daha sonra ihalenin İstanbullu bir firmaya verilmesine tepki gösterdi. Yüksel, "3 yılda 880 bin TL zarar ettik. İhaleye yeniden girerek geçmişteki zararımızı karşılayalım istedik. Çünkü son ihalede bedel daha uygun tutulmuştu. Ancak cefasını biz çektik, sefasını başkaları görecek" dedi. Buna karşılık Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, açıklama yaptı ve "Söz konusu yapılan ihalede Yüksel Yapı Mimarlık Abdülsamet Yüksel’in Özyıldız Ltd. Şti.’i ile illiyet bağının olduğu tespit edilmiştir. Bu durum üzerine, firmanın ihale makamını yanıltmaya çalıştığı ve kamu yararı göz önüne alınarak söz konusu ihale iptal edilmiştir" denildi.

BİZE HAYIRLI OLSUN DEDİLER

Abdulkadir Yüksel, 25 Kasım tarihinde büyükşehir belediyesi tedarikçi firması olan Gazi ulaş A.Ş.'de yeniden 3 yıllık açık artırma usulü ihale yapıldığını söyledi. İhaleye iki firmanın katıldığını belirten Yüksel, "İhaleye Yüksek Yapı Mimarlık olarak biz ve AJ Turizm katıldı. İhalede biz aylık 185 bin TL artı KDV, AJ Turizm ise 180 Bin+KDV verdik. İhaleyi biz kazandık ve ön sözleşmeyi Gazi Ulaş A.Ş. Genel Müdürü Adil Dabanıyastı'nın onayı ile imzaladık. Hatta bize hayırlı olsun dediler" dedi.

İSTİHDAM SAĞLADIK

Birkaç gün önce asıl sözleşmeyi almak üzere Gazi Ulaş'a gittiğinde ihalenin bir İstanbul firmasına verildiğini öğrendiğini belirten Yüksel, "Bu yönde duyumlarımız vardı. Ancak böyle bir haksızlık yapılacağını hiç düşünmemiştik. 2011 yılında 3 yıllığına aldığımız ihalenin bugün son günü. 3 yıldan bu yana Gazi şehrimize hizmet verdik. 115 kişiye istihdam sağladık. Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir ihaleye imza atması Gaziantep adına hoş değildir" diye konuştu.

ZARARA UĞRATILDIK

'Hem ihaleyi kazanıyoruz daha sonra ise ihaleye bile girmeyen bir İstanbul firmasına ihale veriliyor' diyen Yüksel, "Şimdi Büyükşehir Belediyesine soruyoruz. İhaleye bile girmeyen bir firmaya nasıl ihale veriyorsunuz? Bu firmanın arkasında kim var? Biz firma olarak ihale ön sözleşmesini imzaladıktan sonra yeni 3 yıllık dönem için işimize ciddi bir teknolojik yatırım yaptık. Çalışan personellere yeni kıyafetler, yeni teknolojik el cihazları gibi yatırımlar yaptık. Şimdi ise ihale başka bir firmaya verildi. Ve biz firma olarak ciddi bir zarara uğratılarak mağdur olduk. Hakkımızı kanuni yönden her türlü savunacağımızı belirterek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden acil bir cevap bekliyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR

BÜYÜKŞEHİR'DEN İHALE AÇIKLAMASI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 3 Yılda bir yenilenen parkomat ihalesiyle ilgili açkılama yaptı.

Açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Gazi Ulaş AŞ. tarafından şehir genelindeki bulvar, cadde ve sokaklarda bulunan parkomatların (Yol üstü parklanmalar) kiralama işi 27.10.2014 tarihinde açık teklif usulüyle yapıldı. Söz konusu parkomat hizmeti ihalesi 2011-2014 tarihleri arasında Özyıldız Firması tarafından veriliyordu. Firmanın bugün itibariyle 906.610,92 TL. Gaziantep Büyükşehir Belediyemize borcu bulunmaktadır. Söz konusu yapılan ihalede Yüksel Yapı Mimarlık Abdülsamet Yüksel’in Özyıldız Ltd. Şti.’i ile illiyet bağının olduğu tespit edilmiştir. Bu durum üzerine, firmanın ihale makamını yanıltmaya çalıştığı ve kamu yararı göz önüne alınarak söz konusu ihale iptal edilmiştir" denildi. Bülten

***