Ankara'da 97 masum insanın ölümüne neden olan patlamaya tepkiler devam ederken, siyasi partilerde seçim çalışmalarında bazı değişimlere gidiyor. Ak Parti ve CHP anons araçlarının sesini kısarken, HDP ise seçim çalışmalarını durdurdu. Bu arada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep mitingini iptal etti. Kılıçdaroğlu miting yerine Gaziantep'te esnafı ziyaret edecek, salon toplantısı yapacak, Nizip ve İslahiye'yi ziyaret edecek. HDP ve Ak Parti'nin miting programlarında ise şu ana kadar değişiklik yok.

AK PARTİ SESSİZ ÇALIŞIYOR

Ak Parti Gaziantep'te patlamanın ardından seçim çalışmalarına sessiz devam etme kararı aldı. Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, anons araçlarının müzik yayını olmadan, sessiz gezdiğini söyledi. Özkeçeci, 22 Ekim'de Gaziantep'e gelerek miting yapacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun miting programında bir değişiklik olup olmayacağıyla ilgili de, "Genel merkez ne karar verirse ona göre hareket edeceğiz" dedi.

CHP'DE MİTİNG İPTAL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki patlamanın ardından Gaziantep'teki miting programını iptal etti. Kılıçdaroğlu miting yerine 14 Ekim'de Gaziantep'e gelerek salon toplantısı ve esnaf ziyareti yapacak, İslahiye ve Nizip ilçelerini ziyaret edecek.

CHP Ankara'daki patlamanın hemen ardından seçim çalışmalarını durdurmuştu. CHP 1.Sıra Gaziantep Milletvekili Adayı Akif Ekici, seçim çalışmalarıne sessiz ve müziksiz ziyaretlerle devam ettiklerini söyledi. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep'teki miting programını da iptal ettiğini belirten Ekici, "14 Ekim'de Gaziantep'e gelecek olan Kılıçdaroğlu, saat 11.30'da Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ettikten sonra Nizip ve İslahi'ye geçecek. Kılıçdaroğlu, saat 16.00'da Şehitkamil Kültür Merkezi'nde sivil toplum örgütleri ve partililerle biraraya gelecek" diye konuştu.

HDP'DE SEÇİM ÇALIŞMALARI DURDU

HDP, seçim çalışmalarını ülke genelinde durdurdu. HDP Eş il başkanı Mehmet Karayılan, ülke genelindeki yasın bugün sona ereceğini söylerken, 18 Ekim'de eş genel başkanları Figen Yüksekdağ'ın mitinginin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili de, "Miting proramı belli değil" dedi. Meral KINACILAR