Müftülüğün talebi üzerine imar değişikliği ile cami alanına çevrilen İncilipınar Mahallesi Nail Bilen Caddesinde bulunan Hamidiye Parkı, iş makineleriyle kuşatıldı, çimler söküldü, parkta ağaçlar zarar gördü. Yeşile duyarlı vatandaşlar, duruma tepki göstererek yetkililere "Yeşilime dokunma" diye seslendi.

Hamidiye Parkı'nın yıkılarak camiye katılması ve ilçe müftülüğü yapılması gündemde. Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, böyle bir projeleri olduğunu, ancak henüz faaliyete geçmediklerini söyledi. Keskin, camiyi yıkıp, genişleteceklerini ve yanına da ilçe müftülüğü yapacaklarını belirtirken, "Ancak şu anda faaliyete geçmiş değiliz. Parktaki çalışmalardan bilgimiz yok" dedi.

PARK KADERİNE TERKEDİLMİŞTİ

Müftülüğün talebi üzerine, Şehitkamil Belediyesi, Hamidiye Parkı'nda plan değişikliği yaparak parkı cami alanına çevirmiş ve müftülüğe tahsis etmişti. Park, belediye uhdesinden çıkmasının ardından adeta kaderine terkedilmiş, bakımsız bırakılmıştı. Vatandaşların şikayetleri üzerine Hamidiye Parkı'nın bakımsızlığını haber yapıp çevre sakinlerinin tepkilerini gündeme getirmiştik, Haberimizin üzerinden çok geçmeden, Hamidiye Parkı'na akşam saatlerinde iş makinalarının girmesi çevre sakinlerini endişelendirdi. İş makinaları tarafından parkı çevreleyen bodur ağaçlar söküldü, çim alanları dağıtıldı. Yeşile duyarlı çevre sakinleri, duruma tepki gösterdi, yetkilileri göreve davet etti.

PARK OLARAK KALSIN

Çevre sakinleri, yıllardır park olarak kullandıkları alanın ellerinden gidecek olmasına tepki göstererek, "Burası yeşil olarak, park olarak kalmalıydı. Burada 5-10 ağaç var, umarız kesilmez, çim alanları iş makineleriyle dağıtıldı. Çalışmalar ikinci bir gezi parkı faciası yaşanabileceğini gösterdi. Tepkisiz bir toplum olduk, Herkesin parkına ve yeşiline sahip çıkmasını istiyoruz. Ağaçların kesilmesini yasaklayan birçok hadis var, onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.” dediler.

MÜFTÜLÜK PROJEYİ DOĞRULADI

Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, camiyi genişletme ve ilçe müftülüğü yapma projelerinin olduğunu belirtirken, "Ancak şu anda böyle bir çalışmaya başlamadık. Parkta herhangi bir faaliyetimiz yok" dedi. Keskin, projeye ne zaman başlanacağı ile ilgili sorumuza da, "Belli bir takvimimiz yok" diye cevap verdi. Meral KINACILAR