CHP Gaziantep milletvekili adayı Miray Çankaya Bulut, halkın içinden halktan birisi olduğunu söyledi. Bulut, “Halkın sorunlarını çok iyi biliyor ve birebir yaşıyorum. Bunlara çözüm için, halkın sesi olmak için adayım. Bu sorunlar da CHP iktidarında çözülecek” dedi.

Bulut, kadınların artık söz değil, icraat istediğini söyledi. Kadın aday olarak seçim çalışmalarında daha çok kadınların sorunlarını dinlemeye özen gösterdiğini belirten Bulut, “Her geçen gün kadın cinayetleri sayısı artıyor. Ben de bir kadın olarak çok etkileniyorum. Siyasete atılmamdaki en büyük sebep de kadınların hep eziliyor olması. Son yıllarda artan cinayetler ise insanın yüreğini yaralıyor. Siyasete de artık kadın cinayetlerine dur demek ve kadın haklarını en iyi şekilde savunmak için atıldı. Eğer kısmet olur da meclise gitme şansım olursa, özellikle bu konuda çalışmalara imza atmak istiyorum” diye konuştu.

SÖZDE KALMAYACAK

Bulut, kadınların iş hayatından sosyal hayata kadar bir çok alanda hak ettiği değeri bulamadığını söyledi. Bulut, “Bugün iş hayatına bakıyorsunuz, hep kadınlar ikinci planda. Vasıfsız olarak çalıştırılan kadınlarımıza bakıyoruz, asgari ücret dahi alamayanlar çoğunlukta. Mutlaka hükümetlerin kadın politikaları gözden geçirilmeli. Sadece sözde kalmamalı. Ben de kadının derdini en iyi kadın anlar diye düşünerek bu yola çıktım. Amacım da birgün meclis çatısı altında yasal düzenlemelerle bu hakları kazandırıp uygulanmasının da takipçisi olmak” şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT