MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Güvenlik, trafik sorunlarının yanısıra, lansmanın İstanbul'da yapılmasını eleştiren Taşdoğan, kentimizdeki spor tesislerinin azlığını da dile getirdi. Gaziantep'in en önemli sorununun güvenlik olduğunu belirten Taşdoğan, "Gaziantep adeta terörün kucağına terk edilmiş durumdadır. Halkımız her an başına bir şey gelecekmiş gibi tedirgin" dedi. Ümit Özdağ'ın genel başkan yardımcılığından istifasıyla ilgili sorular üzerine Taşdoğan, "Bizim içinde sürpriz oldu. Yetkili kurullarımızla konuştuktan sonra bir açıklama yaparız" şeklinde değerlendirdi.

GAZİANTEP TERÖRÜN KUCAĞINA TERK EDİLDİ

Gaziantep'i tehdit eden bir çok olayın olduğunu söyleyen Muhittin Taşdoğan, "Gaziantep adeta terörün kucağına terk edilmiş durumdadır. Halkımız her an başına bir şey gelecekmiş gibi tedirgin. Emniyete yapılan bomba ihbarları gün geçtikçe artıyor. Şu anda çözüm süreci adı altında yapılan saçmalıkların vebalini çeken bir ülke ve şehir konumundayız. 1 Ocak'tan bu yana şehit sayısında ciddi bir artış başladı. Yaz ve güz aylarında birkaç gün arayla gelen acı haberler artık hemen hemen her gün geliyor ve şehit sayısıda bir iki ile sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde 24 saatte 37 şehit verdik. Bu bela yüzünden insanlar refah içinde değiller. Bu vebal ise AKP hükümetinin boynundadır" dedi.

BELEDİYELER DESTEKLERİNİ ÇEKSİNLER

'Yetkililer bu örgütlere destek veren ve belediyeler tarafından desteklenen dernek ve vakıfları da biliyorlar' diyen Taşdoğan, "Bu olayların bitmesi Gaziantep'in refaha kavuşması için belediyeler önce o dernek ve vakıflardan desteklerini çekmeliler. İşte o zaman terör örgütü ve onun yandaşlarıyla müzakere değil mücadele edilmeye başlanır. Gelir kaynağını kestiğiniz hiçbir terör örgütü ayakta duramaz. Formül onların gelir ve destek kaynaklarını kesmektedir. TSK bomba yüklü 06 DZ 8027 plakalı, beyaz renkte Hyundai marka minibüsün olduğunu ve minibüse öncülük yaptığı düşünülen 21 GK 397 plakalı doblo tarzı aracı 81 İl'e duyurarak güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedi. Bu konuyla ilgili olarak halkımızın bilinçli davranması ve dikkat etmesi gerekmektedir. Bu plakaya dikkat ederek görüldükleri yerde emniyet güçlerimize ihbarda bulunmalıdır" diye konuştu.

İSTANBUL ELEŞTİRİSİ

Gaziantep'in UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına girdiğini, bu konuda emeği geçenleri kutladığını belirten Taşdoğan şunları söyledi:"Şehrimiz açısından önemli bir ödüldür. Fakat gel görelimki bu ödülün lansmanı İstanbul'da yapıldı. Lansmanın İstanbul'da yapılması, Türkiye siyasetiyle ilgili acı bir durum. İstanbul'a kar yağmadan Gaziantep kar yağmıyor, Anadoluya kar yağmıyor. Gaziantep'te 13 yılda sanatçıları veya devlet adamlarını getiremeyecek bir siyaset yapılmışsa yazıklar olun. Gaziantep marka şehirse marka şehrin İstanbul'a ihtiyacı yoktur. Her şeyimizi İstanbul'da yapacaksak yatırımlarıda İstanbula yapanlara niye yapıyorsunuz Gaziantep'e gelin yatırım yapın demeye hakkımız kalmıyor. Lansman niye İstanbu'da yapıldı, siyasetçiler sanatçılar niye Gaziantep'e gelmedi merak ediyoruz. Bu konu bir muammadır. Bir açıklama bekliyoruz. Kamuoyunun aydınlatılmasını beliyoruz. Valilik belediye başkanlığı kim organize ettiyse niye İstanbul bunu açıklamaları gerekiyor. Açıklarlarsa memnun oluruz. Acaba konuklarmı gelmedi gerekçesini merak ediyorum. Bizim bakış açımızdan güvenli bir şehir değilsek biz güvensizliğin içinde miyiz güvensizlik ortamında mıyız. Öyle bir şey varsa nasıl insanları yatırıma davet edip nasıl huzurlu bir şehiriz diyeceğiz. Güvensiz bir ortamda isek güvenliğimizi sağlamak için hükümet ne yapmaktadır?"

TRAFİK HALA AYNI

Trafik konusuna değinen Taşdoğan, Gaziantep halkının bu konudan oldukça rahatsız olduğunu söyledi. Taşdoğan şöyle konuştu:"Çünkü trafiğe çözüm getirdik diyenler aslında içinden çıkılmaz hale getirdiler. Yapalımda idareten gitsin mantığıyla yaptığınız herşey aslında bir çözüm değil geleceğe düğüm atmaktadır. U dönüşleri yasaklamakla sola dönüşleri yasaklamakla trafiğe çözüm getirilmez. Akıllı dediğimiz kavşaklarınız bile iflas etti. Bu dinamik kavşakları yapanlar bu sistem çalışmayınca kime hesap verdiler, milletin malının hesabı kimden soruldu. Bu işin muhataplarından Gaziantep halkı adına cevap bekliyoruz. Trafiğe çözüm getirmek için önce şu yılda en az 2 defa değiştirdiğiniz kaldırım taşlarıyla uğraşmayı bırakmalısınız. Aynı yılda bir parkı 10 defa revize etmeyi de azaltmalısınızki bunlar için harcadığınız zamanın onda birini trafik çözümü için harcayıp yolları biraz daha genişletmelisiniz. Kilit nokta dediğimiz yerlerdeki parkomat sistemini tamamen kaldırıp şerit sayısını arttırmalısınız. Parkomat sisteminin kalkması için Gaziantep'te de Ankara'daki gibi birinin ölmesi mi gerekiyor? Bu şehrin yolları küçük oto parkları değil."

SPOR TESİSİ YOK

Türkiye'nin en az spor tesisi bulunan illeri arasında olduğumuzu dile getiren Taşdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasının 59. Maddesinde, 'Devlet her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirici tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur, hükmü' yer almaktadır. Fakat bizim şehrimiz hala spor tesisleri yönünden kısırdır. Nedeni ise belediyelerimizin alanları istedikleri gibi imara açmalarıdır. Sanki bu şehirde spor alanı yapılacak yerler yokmuş gibi bugün bu şehrin en büyük yükünü çeken Kamil Ocak spor salonudur. Çünkü merkezde başka salon bulunmamaktadır. Yakında bu salonda yıkılacaktır. Belediyelerimiz bu sorun karşısında ne gibi tedbirler almıştır. Belediyelerimiz bu şehri neden spor tesislerine kısır bırakmıştır? Gaziantep'te dünya ve Avrupa dereceleri bulunan branşların büyük çoğunluğunun çalışacakları alanlar yoktur. Spor sadece futbol mudur? Sanayi ve ticarette marka olabiliriz, Elhamdürillah markayız da. Fakat eğitimde ve sporda diplerdeyiz. Neden mi ?Çünkü bu şehir tüm yönünü sanayi ve ticarete dönmüştür. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz eğitimden ve spordan uzak yetiştirilmeye çalışılıyor. Fakat eğitim ve sporun üst seviyelerde olduğu ülkeler sanayi ve ticaret yönünden de daha üst seviyelerdedir. Bu nedenle gençlerimizi önemsememiz ve onlara daha rahat ortamlar sunmamız gerekmektedir. Bu sorun içinde çözümümüz var elbette merkeze yakın spor alanına uygun büyük bir arsa üzerine spor köyü inşa edin. Tüm branşlara uygun tesislerin bulunduğu bir alanımız olsun. Hiçbir takımımız antrenmanı nerede yapacağız, maçımızı nerede oynayacağız, korkusu içinde olmasın. Gaziantep'e yakışır bir tesis yapın ve bu şehri en azından spor anlamında rahatlatın" şeklinde konuştu.

ÖZDAĞ PARTİDEN İSTİFA ETMEDİ

Taşdoğan, Ümit Özdağ'ın istifasıyla ilgili bir soruya, "Gündemimizde böyle bir konu yoktu, bilgimizdede yoktu. Ümit Özdağ, MHP genel başkan yardımcılığından istifa etmiştir. Partililer beni arıyor partimizden istifa etmiş gibi algılanıyor. Sayın Özdağ partimizden istifa etmedi. Genel başkan yarımcılığından istifa etmiştir. Yetkili kurullarımızla görüşme fırsatımız olmadı. Bizim için Gaziantep için önemli bir gelişme. Hiç görüşmedik, birşey diyemiyeceğim. Hiç konuşmadığımız bir mevzu, milletvekilimizle konuşacağız. Sürpriz oldu. Yetkili kurullarımızla konuştuktan sonra bilgilendiririz" dedi.

TÜZÜĞÜMÜZDE VAR

Taşdoğan, yönetimlerin fesihleriyle ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi:"Bu bizim yapımızda tüzüğümüzde olan bir durum. Sanki kilitleniyormuş, kilidi alınıp gidiliyormuş gibi algı var. Böyle bir şey değil. Parti yeni yönetim kurmak için mevcut yönetimi feshedebilir. Bu yetkisi dahilinde tüzüğü dahilindedir" dedi.

İLÇE KONGRELERİ 9 EKİM'DE BAŞLIYOR

Bahçeli'nin görevinin başında olduğunu söyleyen Taşdoğan, ilçe kongrelerinin 9 Ekim'da başlayacağını söyledi.

Taşdoğan, baskın bir seçim olması halinde muhalefetin hazır olup olmadığıyla ilgili bir soruya, "Hazır durumdayız. Türkiye'yi seçime alıştırmazlar inşallah. Keşke bir seçim olsa ama, sorumlu bir siyasetçi olarak herşey mecrasında olmalıdır diyorum" dedi. Meral KINACILAR