CHP'nin ağır toplarıyla 30 Mart yerel seçimlerinde alınan başarısızlığın nedenlerini ve yapılması gerekenleri konuşmayı sürdürüyoruz. Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Rıdvan Köksüzer'in ardından CHP Gaziantep Milletvekili Adayı eczacı İrfan Kaplan da, başarısızlığın nedeni olarak, CHP'nin halka kendini yeterince anlatamamasını gösterdi. İstifa ve olağanüstü kongrenin çözüm olmadığını savunan Kaplan, "Bu işin malzemesi ve asıl sahibi halk. Halkın güvenini kazandığınızda, projelerinizi düzgün bir şekilde halka aktardığınızda bence netice alınır. Halkı ikna etmeli ve halkı inandırmalıyız" dedi.

GÜNAH KEÇİSİ ARAMAK DOĞRU DEĞİL

Seçim sonucuna saygı duymak gerektiğini söyleyen İrfan Kaplan, "Yönetimlerle, adaylarla, meclis üyeleriyle elimizden geleni yaptık, çalıştık ama olmadı. Projelerimizi mi anlatamadık veya halkımı inandıramadık bilemiyorum. Son günlerde yönetim istifa diye sesler çıkıyor. Ama bu seçim sonuçları sadece il, ilçe yöneticilerinin hatası değil, sorunları onlarda aramak, onları günah keçisi ilan etmek doğru değil. Onlarda imkanları ölçüsünde çalıştılar, çaba gösterdiler" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERE HAZIRLANMALIYIZ

'Herkes CHP'li adayların kazanmasın isterdi ama olmadı, Sağı-solu suçlamaK yerine oturup kendi içimizde nerede yanlış yaptık, nerede hata yaptık diye tartışmalıyız' diyen Kaplan, "Ve daha fazla çaba göstermeliyiz. Çok çalışmak gerekir. Ve o çalışmaya da bugünden başlamak lazım. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi akabinde genel seçim var. Bu iki seçime daha iyi hazırlanıp daha iyi netice almak lazım" dedi.

BAŞARISIZLIK HERKESİN

'Genel seçime göre oylarımızda 2.5 -3 gibi bir artış var' diyen İrfan Kaplan, "Bu oran ne övünülecek, ne de yerilecek bir sonuç. Başarısızlığı kimseye mal etmek doğru değil. Başarısızlık varsa bunda herkesin payı var. 2009'da oyumuz yüzde 30 civarındaydı, oyumuz yüzde 22'ye düştü. Bunun suçlusu ne Akif Bey, ne de yöneticiler. Bir önceki seçimde köyler yoktu, bu dönem Ak parti yeni belediye yasasıyla köyleri de işin içine dahil edince oyumuz yüzde 30'den yüzde 22'lere düştü" dedi.

İSTİFA İSTEYENLER KAÇ GÜN ÇALIŞMIŞLAR?

CHP teşkilatlarının bu seçimlere gayet iyi çalıştıklarını, herkesin ayakta olduğunu dile getiren İrfan Kaplan, "Bütün partililerimiz mahallelerdeydi, köylerdeydi. Bunlar görevini yapmadı diye bir şey sözkonusu değil. Bunun altında art niyet aranır. Herkes başarılı olmak ister, yönetimler de, partililerde. Her dönem yenil yenil yenil artık partili de başarı bekliyor. İstifa isteniyor ama isteyenlere sormak gerek, kaç kere bu partiye gelip, kaç gün çalışmışlar? Hangi mahallede iki oyu üç oy etmişler" diye konuştu.

ELLERİNDE SİHİRLİ DEĞNEK Mİ VAR?

İstifanın, olağanüstü kongreye gitmenin çözüm olmadığını söyleyen Kalan, "Bunlar gitti başkaları geldi ne olacak? Bu yönetimler istifa etti yerine gelecek olan daha mı iyi olacak? İşin doğrusu, normali olağan kongre sürecini beklemek. Olağanüstü kongrelerde değil olağan kongrelerle değişim olmalı. Şu suçlu, şu suçsuz demenin bir anlamı yok. İstifa çözüm değil. İstifa isteyenlerin elinde sihirli değnek mi var? Zaten sürece girildi" dedi.

ADAYLARIMIZ PIRIL PIRILDI

CHP Genel Merkezi'nden de tabana mesaj verilmesi gerektiğini ifade eden Kaplan şunları söyledi:"Yukarıdan da halka bir mesaj verilmeli. Yukarıda önemli. Aday önemli. Yönetimler önemli. Herşey birbirini tamamlıyor. Bütün adaylarımız pırıl pırıldı. Bu işi getirip adaya, yönetimlere yüklemek doğru değil" dedi.

GELECEKTEN UMUTLUYUM

'Bundan sonraki süreçte projelerimizle halka gitmeliyiz, halkı aydınlatmalıyız' diyen Kaplan, "Bu işin malzemesi ve asıl sahibi halk. Halkın güvenini kazandığınızda, projelerinizi düzgün bir şekilde halka aktardığınızda bence netice alınır. Halkı ikna etmeli ve halkı inandırmalıyız. Ben CHP'nin geleceğinden umutluyum. Umudumu hiç yitirmedim. Tabiki seçim sonuçlarına çok üzüldük, ama umudumuzu kaybetmedik" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR