Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, otobüsüne bebek arabasını almayan halk otobüsünü trafikten men edeceklerini açıkladı. Dün Ökkeş Özekşi'nin haftaya bakış köşesinde kaleme aldığı vatandaşın şikayetini dikkate alan Deniz Köken, sosyal medyadan yayınladığı mesajla, otobüsün trafikten men edileceğini açıkladı. Deniz Köken,, Ökkeş Özekşi'ye gönderdiği " bu gün ilgili otobüs trafikten men edilecek" diye yazdı.

ÇOK ŞİKAYET GELİYORDU

Halk otobüsleri şoförlerinin özellikle günün belirli saatlerinde bebek arabalı yolcuları almayışı yüzünden çocuklu vatandaşlar büyük sıkıntı çekiyordu. sürekli yapılan şikayetleri gündeme getiren Ökkeş Özekşi, dünkü köşesinde şunları yazmıştı:

HALK OTOBÜSÜNDEN YİNE ŞİKAYET VAR

İbrahim Bekem adındaki bir okurum sosyal medyadan yazmış.. Doğrusunu söylemek gerekirse üzüldüm.. Çünkü o anda kendimi otobüse çocuğuyla binmek isteyen vatandaşın yerine koydum.. Bu konuda daha önce de şikayet almıştım aslında.. Ama sanırım Büyükşehir Zabıtasının fazla yaptırımı yok, veya işi savsaklıyor.. Gelin en iyisi bu vatandaşımızın yazdıklarını birlikte okuyalım ve kararı da siz verin.. “Sayın abim bugün aksam (4 Mart cumartesi) saat 18. 05 de bir aile bebek arabası ile halk otobüsüne binerken şoför tarafından alınmadılar. Yağmur yağıyordu “neden almıyorsun” diye sorduğumda “aksam saati kalabalik oluyor alamam” dedi ve zabıtanın kendilerine böyle emir verdiğini söyledi. Bende kendisine zabıtayı arayacagimi söyledim ara dedi. Hemen 153ü arayarak bilgi verdim. Böyle bir emrin olmadığını söyledi karşımdaki görevli ve o aracın plakasını (27 H 0083 İbrahimli Çarşı otobüsü) isteyerek gereken işlemin yapılacağını söylediler. Az önce sms geldi, o araca ihtar verilmiş.. Sayın Özekşi, bu olmamalı, ihtara karşı vatandaşın eziyetine karşılık cezası ağır olmalı. Çünkü otobüsler yaşlı diyerek, çocuk arabalı diyerek yolcuyu almıyorsa, bu da sadece bir ihtar ile geçiştiriliyorsa o zaman bizim yetkililere güvenimiz kalırmı ? Lütfen bu konuyu yetkililere duyurmanızı istiyoruz.. HABER MERKEZİ