Özel Halk Otobüsleri bugün büyükşehirden zam talebinde bulunacak. İki yıldır zam alamadıklarını belirten Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, fiyatlara yüzde 20-25 arasında zam isteyeceklerini söyledi.

Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, girdilerdeki artış nedeniyle zam isteyeceklerini belirterek, "İki yıl oldu. 2013 yılında Asım Güzelbey döneminde zam almıştık. O günden bu yana girdi fiyatları zamlandı. SSK primleri, yedek parça, işçilerin maaşları, taşıt pulu, ruhsat harçları arttı. Eskiden bir otobüs günde 20-25 ücretsiz yolcu taşırken, şu anda her otobüs günde 70-80 kişiyi ücretsiz taşıyor" dedi.

FİYAT EŞİTLENSİN

Belediyeden zam talebinin yanısıra, il sınırları içerisindeki tüm toplu taşıma araçlarının ücretlerinin aynı olmasını isteyeceklerini belirten Dündar, "Tramvay ve belediye otobüsleri aynı seviyeye getirilmeli. Bu sayede haksız rekabeti de önlemiş olacağız. Bunun yanırısa mahallelere halk otobüsü olmasına rağmen daha ucuz diye belediye otobüsü isteniyor. Fiyatlar eşitlenirse belediyenin işini de kolaylaştıracağız" diye konuştu. Dündar, şu anki fiyatlarınBizde tam 2 TL, öğrenci 1.25, indirimli ücretin ise 1.50 kuruş olduğunu sözlerine ekledi. Meral KINACILAR