184 otobüste çalışan şoförler artık açık mavi gömlek, siyah pantolon giyecek, siyah kravat takacak. Kıyafet dağıtım töreninde konuşan Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım, “Bir kıyafet, bir sakal, bir aracın kirliliği, bir kaporta için ceza yazmaktan kurtulmak istiyoruz. Kendi içinizde inşallah bunu başarırsınız, hem bizi rahatlatırsınız hem kendinizi rahatlatırsınız” derken, Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü ise, “Sahada elimiz ayağımız gözümüzsünüz. Sizden istirhamımız vatandaşlarımıza doğru hizmet etmeniz için ellerinizden geleni yapmanız” dedi.

DÜNDAR:KIYAFETE UYMAMANIN CEZASI 259 TL

Kılık kıyafet dağıtım töreni Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç toplantı salonunda yapıldı. Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, belediyenin daha önce belirlenen kıyafetine yakın renkte kıyafet aldıklarını belirtti. Daha önce şoförlerimizden lacivertte, siyahta tercih eden oluyordu. Yine belediyenin belirlediği renklerdi. Belediyenin belirlediği kıyafete uymayan şoförlerimiz 259 lira ceza yiyordu. Bu defa tek tip oldu. Artık şoförlerin kıyafetleri tek tip ve düzenli tertipli olacak. Siyah pantolon, açık mavi gömlek, siyah kravat takacak” dedi.

YILDIRIM:BU İŞİN KÖTÜ ADAMI BİZLERİZ

Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım,otobüs şoförlerinin de bir nevi kendilerinin personeli olduğunu söyledi. Yıldırım, “Biz bir aileyiz, baştan beri yöneticilerimizle, arkadaşlarımızla hep konuşuyoruz. Ben her zaman arkadaşlarada söylerim şahitler, kesinlikle otobüs şoförleri, sahipleri bizim bir nevi personelimiz sayılır. Öte yandan düzeni sağlamak buradaki olumsuzlukları gidermek adına tabiki denetim bizde. Bu işin kötü adamı bizleriz, bizim zabıta teşkilatımız, ama kimse keyfine bu işi yapmıyor. İnşallah oto kontrolü sağlarsınız, hem kendi içinizde rahatlarsınız hem de biz rahatlarız” diye konuştu.

ÖRNEK BİR ŞEHİR ORTAYA ÇIKACAK

‘Biz boşu boşuna gidipte bir kıyafet için, bir sakal için bir aracın kirliliği için bir kaporta için ceza yazmak istemiyoruz’ diyen Yıldırım, “Artık bu cezalardan kurtulmak istiyoruz. Sizde istiyorsunuz. Bunu arkadaşlar deklere etti, tamam dedik kendi içinizde inşallah bunu başarırsınız, hem bizi rahatlatırsınız hem kendinizi rahatlatırsınız inşallah çok iyi olacak. Arkadaşların aklında çok güzel şeyler var eğer başarabilirlerse örnek bir şehir ortaya çıkacak. İnşallah arkadaşlarımız tutanaklarla işte başkanım kıyafetle ilgili ceza geldi, araç kirliliği ile ceza geldi demeyecek. Lütfen bizde bunları istemiyoruz. Ufacık bir şey içinde bir ceza yazma gerekmiyor” dedi.

KAZAN,KAZAN, KAZAN

Denetimin devam edeceğini vurgulayan Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:”Ama şunu söyleyeyim, zabıta şimdilik bıraktı artık kıyafete karışmayacak diye kimse algılamasın. Denetimlerimiz devam ediyor. Geldiğimiz günden beri istişareler yapıyoruz sık sık biraraya geliyoruz. Hakikaten bize düşen ne varsa yapalım diyoruz. Hepimiz kazanalım, memur rahatlasın, yönetici rahat olsun, otobüscü kazansın, şoförü kazansın, kazan kazan kazan. Öyle bir iş yapalımki herkes kazansın, halk kazansın. Düzen sağlandıkça huzur olacak, huzurun olduğu yerdede kazanım olur. İnşallah buda bir vesile olur.”

KÖMÜRCÜ:KIYAFET ÖNEMLİ

Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü ise, vatandaşa olması gereken ve layık olduğu kaliteli hizmeti verebilmek için kıyafetin de en önemli unsurlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Kömürcü, “Bugün yeni yönetimin böyle bir düzen tertip getirmesi bizleri mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Her aşamada biz vatandaşa layık olduğu gibi hizmet etmek zorundayız. Onun mavi, sarı, belediye otobüsü gibi ayrımı hiç önemli değil hepimiz kamu hizmeti görüyoruz. Mutlaka vatandaşa olması gereken, bütün beklenen kurallar çerçevesinde hizmeti doğru yapmamız lazım” dedi.

SAHADA ELİMİZ, AYAĞIMIZ, GÖZÜMÜZSÜNÜZ

‘Vatandaş bizim için kutsal, yaptığımız hizmet süreklilik isteyen bir hizmet, kaliteyi artırarak devam etmemiz lazım’ diyen Kömürcü, “Vatandaşların buna layık olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız iş kolay değil şoförlük hizmeti çok zor, meşakatli bir iş. Sizleri çok iyi anlıyorum ama vatandaşlara bizim bu hizmeti yaraşır bir şekilde yapmamız lazım. Sizde sahada elimiz, ayağımız, gözümüzsünüz. Bu konuda sizden istirhamımız vatandaşlarımıza doğru hizmet etmeniz için ellerinizden geleni yapmanız. Yolunuz açık olsun, kazasız belasız seferler diliyorum” şeklinde konuştu. Meral KINACILAR