*Ak Parti 6'yı alırsa büyük başarı. 7 olamaz, 5'e düşme ihtimali var.

* Gaziantep'in 3 Temel sorunu var; Güvenlik, trafik, imar

*5 günlük tatil seçmene AKP tuzağı, buna aldanmamak lazım

* Ne idüğü belirsiz kimliksiz bir sürü insan dolaşıyor şehrimizde.

Halk geceleri sokağa çıkmaya korkuyor

CHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Akif Ekici, Gaziantep'te durumların hiçte iyi olmadığını söyleyerek, “güvenlik yok denecek seviyeye gelmiş, halk geceleri sokağa çıkmaya korkuyor. Şehrimiz IŞİD’in cirit attığı ve dokunulmadığı bir kent haline getirilmiş. Herkes tedirgin, ekonomi zaten çok berbat, esnaf bizi bunlardan kurtarın diyecek noktaya gelmiş. Apartmanların altında bombalar çıkıyor, vatandaş huzursuz, yarınından endişeli”diye konuştu.

ESNAF, BİZİ KURTARIN DİYOR

CHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Akif Ekici ile seçim çalışmalarını ve gündemi konuştuk. Ekici 1 aydan bu tarafa seçim çalışmalarını sahada sürdürdüklerini, Gaziantep halkının, özellikle esnaf kesiminin 'Allah için bizi bunlardan kurtarın' naralarıyla kendilerini karşıladığını söyledi.

ÇOK CİDDİ GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR

Halk içerisinde ve kamuoyunda yaptıkları görüşmelerde Gaziantep'in sorunları içerisinde güvenlik ve terör sorununun oldukça önem kazandığını gördüklerini dile getiren Akif Ekici, "İnsanlar çok ciddi şekilde tedirgin, huzursuz, yarınını, hatta 1 saat sonranın ne olacağını bilememe, kestirememe endişesi içerisindeler. Aileler eşini işe, çocuğunu okula gönderirken ne olacak endişe ve kaygısı içerisindeler. Toplumun bir an önce bu güven ve korku duygusundan arındırılması gerekiyor. Bunu yapması gereken tabiki hükümettir. Ama maalesef hükümetten böyle bir adım görmüyoruz.

Çok ciddi bir güvenlik zafiyeti var, istihbarat zafiyeti var" dedi.

ATEŞİN ÜZERİNE BENZİNLE GİTTİK

Suriye'deki sorunu çözücü tavırlar içerisine gitmemiz gerekirken, ateşin üzerine gidildiğini belirten Ekici şunları söyledi:"Daha ilk günden bu tarafa, Suriye sorunu başladığında, Suriye'deki iç hareketler başladığında bizi sayın Başbakanımızın almış olduğu tavır, takınmış olduğu tavır, Suriye sorununa bakışı bizi bugünlere getirdi. Biz iki komşu devletiz. Oradaki sorunu çözücü tavırlar içerisine gitmemiz gerekirken, maalesef biz elimize bir bidon benzin alarak ateşin üzerine gittik ve ülkeyi bugünlere getirdik" dedi.

IŞİD'NİN DARPHESİ ÇIKTI

Sınırımızın kevgire döndüğünü, bütün dünya devletleri ile sorunlu hale geldiğimizi ifade eden Ekici, Gaziantep'teki IŞİD varlığına da değinerek şunları söyledi:"Şehrimizde IŞİD denen tehlikenin, belanın darphanesi, cephane yığınakları, kararganları ve Özgür Suriye Ordusu'nun karargahı ana cadde üzerinde. Dünyanın her tarafından gelmiş olan teröristler ve son derece zayıf kalan istihbari bilgiler ve emniyet teşkilatımız olayları bugünlere getirdi. Tabiki biz Gaziantep'in böyle bir yapı içinde anılmasını hoş görmüyoruz, iyi de görmüyoruz ama maalesef gerçekler bu."

BUNU CHP ÇÖZECEK

Bu sorunu, bu sıkıntıyı çözebilecek bir tek partinin CHP olduğunu iddia eden Ekici, "Nedeni şu. CHP, mutedil, barıştırıcı, ama, fakatsız çözüm üretmek isteyen bir genel başkan ve yönetim tarafından yönetilmektedir. Bütün dünya devletleri ile sorunlu hale gelmişiz. Sınır ülkelerimizde, büyükelçiliklerde neredeyse zaman zaman savaş pozisyonlarına geliyoruz. Bunu çözecek yine CHP'dir" dedi.

Kürt meselesinde 5 yıldır havanda su dövüldüğünü, çözüm sürecinin özel görüşmeler halinde yapıldığını, kamuoyunun ve parlamentonun işin içinde bulundurulmadığını söyleyen Ekici, "Ve sonuç bu noktaya gelindi. Yine bu sorunu çözecek CHP'dir. Açık, şeffaf kamuoyuyla paylaşan bir yönetim anlayışıyla bu sorunlar çok kısa süre içerisinde çözülür. İnşallah 1 Kasım sonrası CHP iktidarında hem dış ülelerle sınır ülkelerle sorunumuz, hem de güneydoğuki Kürt sorunu ve terör sorunu CHP iktdarında çözülecektir" dedi.

BU KADAR ZAYIF MI?

Halkın güvenlik konusunda çok ciddi tedirgin ve çok ciddi endişe içerisinde olduğunu anlatan Ekici, "Hükümete, yetkililere güven duymuyor. Başbakanımız, Ankara'daki patlamadan sonra oy yüzdemiz yükseldi diyor. Bu çok üzüntü verici bir şey. Başbakan'a yakışmayan bir söylemdir. 21 tane canlı bombanın ismi tesbit ediliyor, 1 tanesi Ankara'daki bu patlamayı gerçekleştiriyor. Bu kadar zayıf mı, bu kadar güçsüz mü istihbarat teşkilatlarımız?" dedi.

DEVLETİN ELEMANLARI OLMALI

İstihbarat teşkilatımızın bunları araştırmak, bunları takip etmek yerine başka işlerle meşgul olduklarını öne süren Ekici, "Sayın Cumhurbaşkanımıza facebook veya twitter'da kim olumsuz cümle yazmış onu takip etmekle meşguller. Ülkemiz istihbaratı, yargısı, savcısı, hakimi paralelci, Tayyipci olmaktan kurtulmalı. Savcımız, hakimimiz, polisimiz, istihbarat elemanlarımız sadece devletin elemanları olarak kalmalılar. O zaman daha sağlıklı sonuçlara giderler" diye konuştu.

HALK KORKUYOR

İnsanlarda genel bir korkunun hakim olduğunu, insanların geceleri sokağa çıkamaz olduğunu belirten Ekici, "Apartmanların altında bombalar çıkıyor deyince IŞİD'ın para basan darphanesi burada deyince korkmamak elde mi? 2 Milyon nüfuslu şehirde 3 milyona yakın insan yaşıyor. 2 Milyonun paylaşması gerekeni 3 Milyon insan paylaşıyor. Ve ne idüğü belirsiz, kimliği belirsiz bir sürü insan var, şehrimizde. Tabiki halkımız korkuyor. Geceleri sokağa çıkmaktan çekiniyor. Gençlerimiz toplu yerlere gitmekten korkuyor, alışveriş merkezlerine gitmekten korkuyorlar. Bundan daha önemli hadise olmaz" dedi.

ÖNCE GÜVENLİK

Akif Ekici, korku, tedirginlik ve endişenin ekonominin de önüne geçtiğini, insanların ekonomiden önce bu tedirginliğin, bu korkunun kaldırılmasını istediğini belirterek, "Halkımız güven ortamının sağlanmasını istiyorlar. Güvenlik endişesi, üretimimizi, ticaretimizi, piyasa hareketliliğini A'dan Z'ye herşeyimizi etkiliyor. Bu güvensizlik ortamını yaratan bu terör ortamına zemin hazırlayan AKP hükümetidir, Tayyip Erdoğan liderliğidir. Bu endişe ve bu korkunun kırılması gerekiyor" dedi.

PATLAYACAKLAR

'HDP ve MHP eriyor, HDP'den oylarımızın büyük bölümünü alacağız' diyen Ekici, "MHP çok eriyor aşağı doğru eriyor. Rozet taktığımız partililerin büyük bölümü MHP'li. AKP'den var bir kısım. Ak Parti 6'yı alırsa büyük başarı. 7 olamaz, 5'e düşme ihtimali var. Bu seçimde Ak Parti mevcut sayıyı koruyamayabilir. İnsanlar sessiz, işadamı sessiz bekliyor, patlayacaklar. Bir patlama olacak bu suskun vatandaş bir anda patlayacak. Buna eminim adım gibi eminim" dedi.

50 BİN KONUT HAYAL OLMAMALI

Kentimizde güvenliğin yanısıra, ulaşım ve trafikle ilgili sıkıntı yaşandığını, bir önemlisi sıkıntının da imar sorunu olduğunu anlatan Ekici, yeni alanların imara açılmaması nedeniyle arsa ve konut fiyatlarının yükseldiğini, kiralık ev fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi. Ekici, "Fatma Şahin'in açıkladığı bu uydu kent projesinin mutlaka hayata geçirilmesi lazım. Bunun hızlı adımlarla gerçekleştirilmesi lazım. Gaziantep'in rahatlaması lazım. Hayal olmamalı. Ben büyükşehire aday olduğumda 30 bin Şahinbey, 30 bin Şehitkamil'de olmak üzere iki tane uydu kent projemiz vardı. Acilen gercekleşmesi gerekir, şehri yaymamız gerekir. Yeni alanları imara açmak gerekiyor. Vatandaş perişan oluyor" şeklinde konuştu.

5 GÜNLÜK TATİL SEÇMENE TUZAK

AKP’nin 1 Kasım seçimlerine katılım oranını düşük tutmak için çeşitli yöntemler geliştirdiğine dikkat çeken Ekici: “AKP hem kendi yaptırdığı anketlerde hem de bağımsız anket firmalarının yaptığı anketlerde oyunun artmadığını net olarak gördü. AKP milletvekili sayısını artırmanın tek yolunu seçime katılım oranını düşük tutmak olarak görüyor. Bunun için de çeşitli yollara başvuruyor. 5 günlük tatil de bu yöntemlerden bir tanesi. Ancak inanıyorum ki seçmen AKP’nin 1 Kasım tatil tuzağını bozacaktır” dedi.

AKP SEÇMENİ KÜSTÜRDÜ

“7 Haziran’da seçmen siyasi partilere koalisyon kurma görevi verdi. Ancak AKP, Cumhurbaşkanı’nın gölgesinde koalisyon çalışmalarını neticelendirmedi ve Türkiye’yi yeni bir seçime sürükledi. Şimdi önemli oranda bir seçmen kitlesinde irademe saygı duyulmuyorsa neden sandığa gideyim görüşü hakim. Özellikle böyle hisseden seçmene sesleniyorum: Bu da AKP’nin tuzaklarından bir tanesi. Bu tuzağa da düşmeyin. Biliyorum ülkenin gidişatından memnun değilsiniz. Ve bu gidişatı ancak 1 Kasım’da sandığa gidip oy kullanarak ve sandığınıza sahip çıkarak değiştirebilirsiniz.”

Meral KINACILAR