Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Hasan Köroğlu, milletvekili olması durumunda halkın kendisinin ayağına gelmeyeceğini, kendisinin halkın ayağına gideceğini söyledi. Yeni Türkiye Projesinin arkasında olduğunu da belirten Köroğlu, "Türkiye’nin DNA’sına yakın en iyi sitemin Başkanlık olduğunu düşünüyorum" dedi.

Köroğlu, “Ben halkın içinden çıkan bir insanım. Gaziantep’teki insanları çok iyi tanıyorum. Halkın tabanından gelen biri olarak, herkes bana ulaşabilecek. Yanlarına gideceğim. Dertlerini, sorunlarını dinleyeceğim” dedi.

NEDEN ADAY ADAYI OLDU?

TMSF Varlık Yönetimi Daire Başkanı iken Bank Asya’ya yaptığı operasyon ile kamuoyunun dikkatini çeken Hasan Köroğlu, neden siyasete girdiğini açıkladı. Köroğlu, Yeni Türkiye yolunda siyasi ve kamu birikimini halka daha iyi aktarabilmek için Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

VEFA BORCUM VAR

Gaziantep’e ve Türkiye’ye vefa borcunun olduğunu dile getiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Hasan Köroğlu, şöyle konuştu: “ Bürokraside 25 yılımı geçirdim. Kamunun ve bürokrasinin nasıl ilerlediğini çok iyi bilen biriyim. Bu sahip olduğum birikimleri özellikle siyasette memleketimiz ve Gaziantep için değerlendirmek için yola çıktık”

TÜRKİYE ÇOK FARKLI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Hasan Köroğlu, Türkiye’nin çok farklı bir süreçten geçtiğini bunun için Çözüm Süreci’nin, Başkanlık Sistemi’nin, Yeni Anayasa’nın ve Paralel Yapı ile mücadelenin çok önemli olduğunu vurguladı. Köroğlu, “Yeni Türkiye kavramı çok önemli. Ülkenin önce 2023’e daha sonrada 2053 ve 2071’e ulaşmasında yeni söylemlere ve projelere ihtiyaç var. Bunu en iyi sağlayacak yine Ak Parti’dir. 12 yıllık iktidar dönemine baktığımızda bunu net bir şekilde görüyoruz. Ortaya çıkan yeni projeleri gördüğünüz zaman bunun gerçek olduğunu fark edebiliyoruz. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Yeni bir yönetim sistemine ihtiyacı var. Bunların hepsini bir araya getirdiğinizde Yeni Türkiye anlayışı ortaya çıkıyor. Bizde Yeni Türkiye yolunda katkıda bulunmak istiyoruz. Yeni Türkiye Projesinin arkasında olduğumu bildirmek istiyorum. Türkiye’nin DNA’sına yakın en iyi sitemin Başkanlık olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde Anayasa değişikliği yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AK PARTİ’DE

Siyasete neden Ak Parti’den girdiğini de açıklayan Hasan Köroğlu, şunları belirtti: “Ak Parti fikrimize aile yaşantımıza ve düşüncemize uygun bir siyasi kuruluş. Bu ülkeye en iyi Ak Parti’nin hizmet vereceğini düşündüğüm için Ak Parti’den siyasete girmeye karar verdim. Birikimlerimizi Ak Parti’de daha iyi değerlendirebileceğimizi düşünüyorum. Türkiye’nin geleceğinin Ak Parti’de olacağını düşünüyorum. 12 yıldır yapılan hizmetler Ak Parti’nin ne kadar çok ülke, vatan memleket sevdalısı olduğunu gösteriyor. Ak Parti’nin bu ülke için daha çok yapacaklarının olduğunu düşündüğüm için Ak Parti diyorum. 12 yıldır bu ülkeye verilen kazanımların ne kadar çok değerli olduğunu gördük”

HERKES BANA ULAŞABİLECEK

Köroğlu, milletvekili olması durumunda halkın kendisinin ayağına gelmeyeceğini, kendisinin halkın ayağına gideceğini söyledi. Köroğlu, “Bu ülkeye, memlekete bir vefa borcumuz var. Gaziantep’in ekmeğini yedik, suyunu içtik, burada doğduk, büyüdük, bir mevkiye geldiysek, Gaziantep’in sayesinde oldu. Bu vefa borcunu ödemek için bunu da en iyi şekilde Ak Parti’de yapacağımıza inandığımız için Ak Parti’den aday adayı oldum. Babam koyun kırkarak bizleri okuttu. Ben halkın içinden çıkan bir insanım. Gaziantep’teki insanları çok iyi tanıyorum. Sanayiciyi, iş adamını sokaktaki vatandaşı çok iyi tanıyorum. Bunların sorunları dinleyeceğiz. Halkın tabanından gelen biri olarak, herkes bana ulaşabilecek. Onlar bana ulaşmasa bile ben onlara ulaşacağım. Yanlarına gideceğim. Dertlerini, sorunları dinleyeceğim. Halk benim ayağıma gelmeyecek ben onların ayağına gideceğim. Ben geldiğim yeri unutmadım. Ben Karşıyaka’da doğdum büyüdüm. Kebapçılık yaptım. Çocukluğum çıraklıkla geçti, bulaşık yıkadım” şeklinde konuştu.

HASAN KÖROĞLU KİMDİR?

Gaziantep’te doğdum. Evli 2 çocuk babasıyım. 1989 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Gaziantep Adliyesi’nde avukatlık stajımı yaptım. Kısa bir süre avukatlıktan sonra Hakimlik ve Savcılık sınavını kazandım. Askerlik görevimi yedek subay olarak tamamladım. Askerlik görevinden sonra Hakimlik ve Savcılık stajımı tamamladım. 1995 yılı Nisan ayında kura çekerek, Muş/Korkut ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladım. Daha sonra Bartın, Ordu’da Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptım. 2000 yılının Haziran ayında Cumhuriyet Savcılığı görevinden ayrılarak, Banka Hukuk Müşaviri olarak, çalışmaya başladım. 2003 yılında Ak parti Kadıköy İlçe Teşkilatında Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasete atıldım. 2004 Yerel seçimlerinde kontenjandan meclis üyesi adayı oldum. 2008 yılından itibaren, yeniden kamu görevine döndüm ve TMSF’de Başkanlık Hukuk Müşaviri olarak göreve başladım. Halen TMSF’de Varlık Yönetimi Daire Başkanı olarak görevime devam etmekteyim. Yayınlanmış birçok eserim bulunmaktadır. 5 adet kitabım var.bunun yanı sıra birçok Sivil Toplum Kuruluşu’nda görev aldım. Bazı görevlerim devam etmektedir. Haber Merkezi