Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, Patlama ve roketatarlar yüzünden kaygı, korku ve endişenin hakim olduğu Gaziantep ve Kilis'te yıl sonunda yüksek oranda öğretmen tayini olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

HALK DA, EĞİTİMCİ DE TEDİRGİN

Sendikalarına üye öğretmenlerin yüzde 20'sinde il dışına gitme isteği olduğunu gördüklerini belirten Ali Ersönmez, "Türkiye'nin çeşitli illerinde patlayan bombaların altında IŞİD çıkıyor. Bunlarda bir şekilde Gaziantep ile bağı oluyor. Halk ciddi anlamda tedirgin. Bu eğitim emekçilerini de tedirgin ediyor. Öğretmen göçleriyle ilgili kaygımız var. Öğretmenlerle konuşuyoruz büyük bir korku ve kaygı var. Özellikle yıl sonunda başka illere gitme istekleri, çabaları olduğunu bizimle paylaşıyorlar. Ciddi anlamda bir öğretmen açığı meydana gelebilir" dedi.

HUZURLU VE GÜVENLİ KENT

Öğretmen göçünün hem tecrübe ve birikim kaybı olacağını hem de zaten 3 bin civarında olan öğretmen açığımızın daha da artacağını belirten Ersönmez, "Bu gidişle Kilis'te öğretmen kalmayacak. Gaziantep"te 19 bin civarında öğretmen var. Kendi üyelerimizin yüzde 20'sinin il dışına gitme isteği olduğunu gördük. Bunun önüne geçilmesi için öğretmenlere huzurlu ve güvenli bir kent ortamı hazırlamanın yanısıra, gerek özlük gerekse ekonomik açıdan pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Bunun için hem merkezi, hem de yerel yöneticilere önemli görevler düşüyor" diye konuştu. Meral KINACILAR