Gaziantep'in ünlü Kebapçısı Halil Usta, bölgedeki gelişmelerden dolayı turların iptal edildiğini, turist gelmediğini, iş kapasitesinde düşüş olduğunu söyledi. Halil Usta, canlı bomba uyarısında Gaziantep'in isminin geçmesinin herşeyi bitirdiğini belirterek, "Turlar iptal edildi. Şu anda kapasitemizin altında çalışıyoruz. Bölgedeki gelişmelerin yanısıra, televizyonlarda canlı bomba uyarısında Gaziantep'in de isminin geçmesi kötü oldu. Gaziantep milletvekillerimiz de çıkıp, niye Gaziantep'in ismini sayıyorsunuz? demedi. Gaziantep'i küçük düşürmenin sebebi yoktur" dedi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Meslekte 45. yılı olduğunu, 72 yaşındayım. Gaziantep'te, Karşıyaka'da yetip büyüdüğünü söyleyen Halil Usta, "Bu memleketin ekmeğini yedim, suyunu içtim. Bu halkla büyüdüm. Bugün 1.5-2 milyon nüfuslu memleketimizde turizmin gelişmesi için sadece hükümet, belediyeler değil, esnaf olarak bizlerde elimizi taşın altına koyduk. Ben Gaziantepli esnafın adı iyi anılsın, güzel söylensin diye çoğu kez gruplardan hesap almadığımı bilirim" dedi.

YAZIK DEĞİL Mİ?

Canlı bomba uyarısında Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa'nın yanısıra Gaziantep'in de isminin anılmasıyla birlikte turların da iptal edildiğini söyleyen Halil Usta, "Turlar iptal oldu, yazık değil mi? Yazık değil mi, bu memleketin esnafına, insanına. Bir sürü insan istihdam ediyoruz. Ramazandan önce günde 100 kişi gelirken son günlerde bölgedeki olumsuzluklar nedeniyle 40-45 kişi ancak geliyor. Turist gelmiyor. Geçen sene bu zamanlar güzeldi. Hatta grup almıyorum, masa ayıramam diye ikaz ederdim" diye konuştu.

MEMLEKETİMİZ RAHAT OLSUN

'Ramazandan sonra ikinci hafta, işler çok düşük' diyen Halil Usta, "Yetkililerimize görev düşüyor. TV kanalında Gaziantep'i yere yatırdılar. Önceden Zeugma müzesinde araba konacak yer bulunmazdı. Yetkililer çıkıp Gaziantep böyle sağlam dedikleri zaman sorun çözülür. Bunu bekliyoruz. Memleket rahatlığa kavuşsun. İşimizin düşük olması önemli değil, yeterli memleketimiz, insanlarımız rahat olsun, huzurlu olsun. Biz memleket sevdalısıyız. Ben Antepliyim. Bugün Gaziantep bambaşka oldu. Kıraç yerde hizmet veriyorum. Bana bazen burada ne geziyorsun diyorlar. Burada trafik sorunu var. Belediyenin kentsel dönüşüm yapması lazım" şeklinde konuştu MERAL KINACILAR