Şehitkamil Belediyesi'nin destekleriyle kaleme aldığı Antep Savunması, II. Abdülhamit Albümlerinde Ayıntap Rumkale ve Halfeti ve Barsumyan-Nazaryan Antep Şehir Planı kitaplarıyla, tarihimizin gün ışığına çıkmasına önemli katkılar sunan Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar, Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'yi ziyaret ederek, kitaplarından bir set hediye etti.

Daha önce de bir çok önemli tarihi belge ve bilgilerin yer aldığı çok sayıda esere imza atan Halil İbrahim Yakar, "Gaziantep bilimsel ve kültürel zenginliğinden dolayı, Türk-İslam uygarlığının eski dönemlerdeki önemli kültür merkezlerinden olan Buhara'dan hareketli kaynaklarda küçük Buhara diye anılmıştır. Bedrettin Ayni, bu şehrin mükellef çarşıları vardır. 9 cami, 120 kadar mescit ve 20'ye yakın hamamı mevcuttur. Türk ve Acem'den alim ve fazıl kimselerin ders okuttuğu on beş kadar medresesi bulunduğu için buraya Küçük Buhara denildiği dillere destandır" dedi.

Yakar'ın Gaziantep Kitabeleri Bir Şehrin Hüviyeti, Gaziantep Savunması Hatıralar, Belgeler, Halep'te Osmanlı Döneminde İnşa ve Tadil Edilen Mimari Eserlerin Envanteri-Halep'te Adım Adım, Kaşgarlı Mahmut-Araplar için Türkçe Öğretim Seti (Yard. Doç. Dr. Ahmet Özpay ile birlikte), Edirneli Şevki Divanı, AyıntablıHamdi Baba Divanı, Ayıntablı Mahremi Divanı, Antepli Divan Şairleri, Osmanlı Türkçesi Metinleri gibi eserleri yer alıyor. Meral KINACILAR