Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Domotex Halı Fuarının Gaziantep’te yapılıyor olması yalnız halı sektörü için değil, şehir için de önemli bir kazanımdır” dedi. Gaziantep’in halı sektöründe dünyada söz sahibi olduğunu belirten Nakıboğlu, Gaziantep’in, hem Türkiye’de hem de Dünyada makine halısı üretimi ve ihracatında önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

HALININ MERKEZİ GAZİANTEP

“Gaziantep, endüstriyel ve ticaret yapısıyla Türkiye ekonomisinde birincil bir öneme sahip, Orta Doğu ve diğer ülkeler arasında coğrafi bağlantısı olan bir ticaret merkezi konumundadır” diyen Başkan Nakıboğlu, Türkiye‘nin en çok ihracat yapan 6. şehri olan Gaziantep’in, hem Türkiye’de hem de Dünyada makine halısı üretimi ve ihracatında önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

ÜLKENİN GURURU OLDU

Nakıboğlu, “2012-2013 yıllarında yüzde 30’luk bir artış kat ederek dünya halı sektöründe yeni bir rekora imza atan Gaziantep, 2014 yılında da bu büyümesini sürdürmektedir. Gaziantep, 2014 yılı Ocak-Nisan ihracat rakamlarına göre yine Türkiye ortalamasının çok üzerinde ihracatla, ülkemizin gururu olmuştur” dedi.

BÜYÜYOR VE GELİŞİYOR

Organize Sanayi Bölgemizde 250 halı firmasının faaliyette olduğunu vurgulayan Başkan Nakıboğlu, şöyle devam etti: “Makine halı sanayisi gün geçtikçe büyüyor ve gelişiyor. Son teknolojik 1200 makineden oluşan parkurumuzla yıllık 350 milyon metrekareden fazla makine halısı üretmekteyiz. Bütün bu rakamlar Gaziantep makine halısı sanayisini dünyada çok güçlü ve rekabetçi bir yerde olduğunu göstermektedir.”

BELİRLEYİCİ OLDUK

Halı sektöründe dünyada moda belirleyici olduklarını ifade eden Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, ürettiğimiz halılarla dünya pazarında önemli bir prestije sahip olduk. 180 ülkeye yaptığımız ihracatla gücümüzü hiçbir zaman kaybetmeden tüm dünyayı Gaziantep halısı ile döşeyeceğiz” diye açıklamada bulundu.

FUAR ÇOK ÖNEMLİ

“Domotex Halı Fuarının Gaziantep’te yapılıyor olması yalnız halı sektörü için değil, şehir için de önemli bir kazanımdır” diyen Başkan Nakıboğlu, “Bu fuar Almanya’daki potansiyeli Gaziantep’e taşıyacaktır. Domotex’in en önemli özelliği ve artısı ise dünyanın pek çok noktasında irtibat bürolarının olması ve çok sayıda ziyaretçi getirmesidir. Bu anlamda Gaziantep’e sektör ve turizm anlamında büyük katkıları olacağı kanaatindeyim. Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. BAHRİ GEBEL