Türkiye'nin halı ihracatının yüzde 90'ını karşılayan Gaziantep'te, kişiye özel fotoğraf işlemeli halılara vatandaşlar ilgi gösteriyor. İstenilen fotoğrafları halıya işleyen halıcılarda, hazır halde birçok siyasinin ve devlet adamının fotoğraflarının işlendiği halılar da bulunuyor.

Türkiye'nin halı ihracatının yüzde 90'ını karşılayan Gaziantep'te, halıcılar yaptıkları inovasyonla kişiye özel halı üretiyor. İsteyen herkesin fotoğrafını halıya işleyen esnaf, satışlardan oldukça memnun. 6 yıldır kişiye özel özel halı üretimi yapan esnaf Halil Uğur, yerli ve yabanca bir çok turistin, fotoğraf işlemeli halı istediğini söyledi.

TALEP ÇOK

Bir çok siyasinin ve devlet adamının fotoğraflarının işlendiği halılara da rağbetin çok olduğunu kaydeden Uğur, "Halı üretiminde öncü olan kentimizde farklı bir şey yapmayı düşündük. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes'in yanı sıra; merhum Alparslan Türkeş, Said-i Nursi ve Fethullah Gülen gibi isimlerin fotoğraflarını halıya işledik. Ayrıca özel günlerde hediye edilmek üzere kişilerin fotoğraflarını da halıya işliyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ - BÜLTEN