Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan ve yeni yönetim kurulu üyeleri Vali Erdal Ata’ya nezaket ziyaretinde bulunan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kaplan, önümüzdeki süreçte üretim rekoru kıran Gaziantep’in halı sektöründe moda belirleyici noktaya da gelebileceğini belirtti.

Selahattin Kaplan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyelerinden Hüseyin Kaplan, Şıh Mehmet Öztürk, Ekrem Algan, Mehmet Harun Balat, İlyas Öztürkmen, Yusuf Kaplan, Erkan Bükücü, Osman Demirci, Suat Gölbaşı, Bülent Ulutaş ve GAİB Genel Sekreter Yardımcısı Mikail İrtegün’de ziyarete katıldı. Türk halı sektöründe meydana gelen gelişmeler hakkında Vali Erdal Ata’ya bilgi veren Başkan Selahattin Kaplan Gaziantep’in sektördeki yeri ve önemini de anlattı. Kaplan ziyaret sırasında sektörün temel sorunlarının çözümü için birçok projeye de imza attıklarını belirterek, temel amaçlarının sektörün Gaziantep’te elde ettiği ivmenin daha ileriye götürülmesi olduğuna da dikkat çekti.

İHRACAT ÖNEMLİ BİR GÖSTERGE

Türkiye’de üretilen halıların dünya pazarlarında önemli bir prestije sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Selahattin Kaplan 180 ülkeye yapılan ihracatın bunun en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

ATA KUTLADI

Vali Erdal Ata Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birliklerinin yeni yönetim kurulunun hayırlı olmasını dileyerek yapılan çalışmaları ve aylık ihracat rakamlarını yakından takip ettiğini belirterek sektöre hizmet verenleri kutladı. Gaziantep’te eğitime büyük önem verdiklerini de dile getiren Vali Erdal Ata, GAİB’in yürüttükleri eğitim kampanyasına verdiği desteğin küçümsemeyecek olduğuna da dikkat çekerek GAİB tarafından inşa ettirilmekte olan Anadolu Dış Ticaret Lisesinin sektör için önemli elemanlar yetiştireceğini de sözlerine ekledi.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT