2015 yılı Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği olağan mali genel kurulu toplantısı gerçekleşti. GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, 2016 yılı içinde eğitime önem vereceklerini söyledi.

2016 yılıyla ilgili yol haritası hakkında da bilgi veren Kaplan, Türkiye'nin 2015 yılında 2 milyar 016 milyon dolarlık halı ihracatı gerçekleştirdiğini ifade ederek, bu dönemde GAHİB’in 1 milyar 380 milyon dolarlık halı ihracatıyla Türkiye halı ihracatı içinde yüzde 68,4 pay elde ettiğini söyledi.

SEMİNER KONFERANS YAPILACAK

Kaplan yaptığı değerlendirmede, “Eğitime yönelik çalışmalar çerçevesinde, ihracatçılarımızın ve ihracat elemanlarının bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik seminer, panel ve konferans gibi etkinliklerin devam ettirilmesini sağlayacağız. İhracatçılarımızın yurt dışı pazar paylarının arttırılması, ihraç ürünlerimizin çeşitlendirilmesi, yeni pazarlar bulunmasına yönelik tanıtım faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilecek Ticaret Heyeti programlarına iştirak edilmesi sağlanacaktır. Sektör ihtiyaçlarının ve sorunlarının belirlenmesi ve doğru zamanda doğru aksiyonlar alınabilmesi amacıyla sektör temsilcilerinin geniş katılımları ile halı istişare toplantıları düzenlenerek üyelerimizle fikir alışverişinde bulunulacaktır. İhracatçılarımızın hedef pazarlara ilk girişlerini kolaylaştırmak, sonrasında müşteri ilişkilerini geliştirmek ve dağıtım, satış organizasyonları düzenlemek marifetiyle kurulması planlanan Türkiye Ticaret Merkezleri hususunda araştırmalar ve çalışmalar yapılmaya devam edecektir" dedi. BÜLTEN