Yeni pazar arayışlarını dünyanın birçok ülkesinde sürdüren Gaziantepli halıcılar ABD'ye çıkarma yapacak. Salahattin Kaplan Başkanlığındaki Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyeleriyle birçok halı firması temsilcisi Amerika’ya giderek burada bir dizi temaslarda bulunacak.

KİMLER GİDİYOR?

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın URGE Destekleri kapsamında yürütülen “Dünya Dokuma Makine Halıcılığında Liderliğin Korunması” projesi çerçevesinde ABD çıkarma yapacak olan halıcıların 17-23 Ekim 2014 tarihleri arasında New York’ta bazı temaslarda bulunacakları ayrıca North Carolina’da düzenlenecek “High Point Market Show 2014” fuarını da ziyaret ederek Amerikalı işadamlarıyla bir araya gelecekleri açıklandı. URGE Destekleri kapsamında yürütülen “Dünya Dokuma Makine Halıcılığında Liderliğin Korunması” projesi kapsamında GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, GAHİB Başkan Yardımcıları Mehmet Harun Balat, İlyas Öztürkmen, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Algan, Erkan Bükücü, Suat Gölbaşı, Şıh Mehmet Öztürk, Osman Demirci, GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş, Proje Koordinatörü Çağatay Oktay ve halı firması ve ihracatçının katılacağı kaydedildi.

HEDEF DÜNYA LİDERLİĞİ

Halı sektöründeki liderliklerini korumak ve ihracattaki etkinliklerini arttırmak için yürüten çalışmaların hız kesmeyeceğini ifade eden Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan ihracatta sağlanan başarıların devamlılığı için çalıştıklarını belirterek, “Halı ihracatımız her geçen gün belirlediğimiz hedefler doğrultusunda artmaya devam ediyor. Biz ihracatçılar olarak bu rakamları daha da yükseklere çıkarmak istiyoruz. ABD’de heyetimizle birlikte birçok temaslarda bulunacak, çeşitli yerlerde incelemeler yapacağız. ABD’li iş adamlarıyla da sektörümüzle ilgili çeşitli temaslarımız olacaktır. Hedefimiz sektörümüzde dünya liderliğini elde etmek ve yeniliklerin üreticilerimiz tarafından kullanılması firmalarımızın dünya genelinde markalaşmasının sağlanmasına destek olmaktır” dedi. Bülten