Ekonomi Bakanlığı desteği ile GAHİB bünyesinde yürütülen “Dünya Dokuma Makine Halıcılığında Liderliğin Korunması” UR-GE Projesi’nde yer alan firmalardan 17 firma ile fuara katılım sağlandı. Uzak Doğu ülkelerinin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden katılan alıcılarla buluşan Gaziantepli halıcılar, ürünlerini tanıtırken sektörde yaşanan yurtdışı gelişmelerini de yakından takip etme şansı yakaladı.

1.248 firmanın yer aldığı Asya-Pasifik Bölgesinin en büyük ve dünyanın ikinci büyük yer kaplamaları fuarı olan Domotex Asia/China Floor’da halı ve kilimler, ahşap ve laminant kaplamalar, yer kaplama makineleri, temizlik ve bakım teknolojileri, dayanıklı ve sanayi kaplamaları sergilendi.

GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, Domotex Asia/China Floor fuarına dünyanın çeşitli ülkelerinden 1248 firmanın ve 40 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin katıldığını belirterek, fuar süresince GAHİB tarafından açılan stantta Gaziantepli halıcılara gerek tercüme gerekse diğer konularda profesyonel bir ekip tarafından hizmet verildiğini söyledi.

Kaplan, Çin’e yapılan halı ihracatında bir önceki yıla göre yüzde 2,14’lük bir artış olduğunu da belirterek, uluslararası fuarlara katılmanın önemli olduğunu vurguladı. Fuar süresince çok sayıda Çinli, Japon, Hintli ve Uzak Doğulu alıcılarla görüşmeler gerçekleştirdiklerine işaret eden Kaplan, açıklamasını şöyle sürdürdü “Potansiyeli yüksek olan alıcıları şehrimize ve mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek Domotex Gaziantep Halı Fuarı’na davet ettik. Şanghay Ticaret Ataşemiz Aykut Aymelek standımızı ziyaret etti. Daha önceden kendisi aracılığıyla organize edilen ve bünyesinde barındırdığı üyelerle Çin’deki tüm dokuma halı üretiminin %90’ını, Makine Halısı üretiminin de %95’ini yapan ‘China Carpet Industry Association Under China Arts and Crafts Association’ yetkilileriyle standımızda görüşmeler yaptık. Ayrıca, Çinli Halı Birliği yetkilileri ile makine halısı üretimi ve ticareti hakkında fikir alışverişinde bulunduk.” dedi.

Fuar öncesinde ve süresince GAHİB’e önemli destekler sağlayan Şanghay Ticaret Ataşesi Aykut AYMELEK ve China Carpet Industry Association Under China Arts and Crafts Association yetkilisine Sn. KAPLAN tarafından birer teşekkür plaketi verildi. Bülten