İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde TİM 21. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İhracat şampiyonlarından GAİB’e bağlı olarak faaliyet sürdüren firmalar ödüllerini Bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Hayati Yazıcı, Akif Çağatay Kılıç ve Nihat Zeybekçi’nin elinden alırken, ödüller kapsamında GAİB’e bağlı 7 firma da 26 sektörde en fazla ihracat yapan ilk 3 firma arasına girmeyi başararak ihracat şampiyonları ödüllerini aldılar.

2013 yılı ihracat verilerine göre 26 sektörde en fazla ihracat yapan ilk üç firma ile Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan ilk 10 firmaya yönelik İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde ‘İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’ yapıldı.

TÖRENDE BULUŞTULAR

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakan ve milletvekili katılırken iş ve sanayi dünyasıyla ihracat şampiyonları törende buluştu. İhracat Şampiyon olan firmalar ödüllerini Bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Hayati Yazıcı, Akif Çağatay Kılıç ve Nihat Zeybekçi’nin elinden aldı. Ödüller kapsamında 26 sektörde en fazla ihracat yapan ilk 3 firma arasına girmeyi başaran Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’ne (GAİB) bağlı olarak faaliyet sürdüren 7 firmada ödüllerini aldı.

İŞTE ÖDÜL ALAN FİRMALARIMIZ

Bu kapsamda Ağaç Mamulleri Ve Orman Ürünleri Sektöründe; Altunkaya İnşaat Nak. Gıda A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Halı İhracatı Sektöründe; Dost Kardeşler Tekstil A.Ş. adına Selahattin Kaplan, Kartal Halı Tekstil A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanvekili Yusuf Kaplan, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamülleri Sektöründe; Şölen Çikolata Gıda A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, Atunkaya İnşaat A.Ş. Adına Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Atunkaya, Meyve ve Sebze Mamulleri Sektöründe; Altunkaya İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Tekstil ve Hammaddeleri Sektöründe; Sanko Dış Ticaret A.Ş. adına Sami Konukoğlu ödüllerini Gençlik ve spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in elinden aldı.

Düzenlenen ödül töreninin ardından şampiyonlar bakanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

GAİB TÖRENDE ŞAMPİYONLARI YALNIZ BIRAKMADI

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen TİM 21. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreninde GAİB üyesi ihracat şampiyonlarını yalnız bırakmayan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GAİB Başkanlar kurulu ve yönetim kurulu üyeleriyle GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer, Genel Sekreter Yardımcısı Mikail İrtegün şampiyonları ilk tebrik edenler arasında yer aldılar.

ÇIKMAZ: GURUR VERİCİ

Ödül töreninde GAİB adına ve Gaziantep adına güzel bir gurur tablosu oluştuğunu ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, “Bugün sadece bizim için değil, üreticilerimiz, sanayici ve iş adamlarımız ve Türkiye için gurur verici bir tablodur. Birliklerimize bağlı olarak faaliyet gösteren ve bu törende ihracat şampiyonları arasına girerek ödül alan firmalarımızı kutluyorum. Elde edilen sonuçları firmalarımız için olduğu kadar bizler içinde büyük önem taşımaktadır. Anadolu sermayesi sadece üretime ve markalaşmaya değil, son dönemlerde birçok alanda olduğu gibi ihracata da damgasını vurmayı başarmıştır. 2023 hedeflerimize ulaşabilmek için yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda inanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde 1 milyar dolar ve üzerinde ihracat yapan firmalar arasına da GAİB üyeleri firmalarda girecektir. İstikrar ve kararlılık büyüme sürecinin en önemli unsurları arasındadır. Firmalarımızı tekrar kutluyorum” dedi.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen TİM 21. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreninde 7 ödül alan firmaların yönetim kurulu başkanlarını yalnız bırakmayan Gaziantepli sanayici iş adamı ve ihracatçılar firma başkanlarını kutlarken TİB Başkanı Mehmet Büyükekşi’de Gaziantepli firmalarla yakından ilgilenerek firmaları kutlayarak törene katılan Gaziantepli sanayici ve iş adamlarına teşekkür etti. BÜLTEN