Fazlı Okkıran Cami'sinde açılan Kuran-ı Kerim kursunda eğitim gören öğrenciler için halı saha turnuvası düzenlendi. Eğlenceli anların yaşandığı turnuvaya katılan öğrenciler, futbol oynayarak stres attı.

Türkiye geneli 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu geçtiğimiz gülerde sona erdi. Okulların kapanması sonrası açılan yaz Kuran-ı Kerim kursları, 23 Haziran tarihinde başladı. 22 Ağustos tarihinde sona erecek Kuran-ı Kerim kurslarının öğrenciler açısından daha verimli geçmesi için çeşitli sosyal etkinlikler yapılıyor. Bu kapsamda Fazlı Okkıran Cami'sinde açılan Kuran-ı Kerim kursunda eğitim gören öğrenciler için sportif etkinlik düzenlendi. Yapılan organizasyona ilişkin bilgi veren Fazlı Okkıran Cami İmamı Hafız Abdurrahim Çelik, şunları söyledi: "Yaz Kuran-ı Kerim kursları başladı. Yaz Kuran-ı Kerim kurslarında düzenlenen etkinlikler kurslara olan katılımı artırıyor. Biz de öğrencileri teşvik etmek için onlara ödüller vererek çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de sosyal etkinlik kapsamında halı saha turnuvası yapıyoruz. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin kaynaşmasını sağlıyor. Birbirleriyle daha güzel iletişim kuruyorlar."

Anne-babalardan çocuklarını Kuran-ı Kerim kursuna göndermelerini isteyen Hafız Abdurrahim Çelik, açıklamasını şöyle tamamladı: "Sosyal etkinliklerin haricinde aynı zamanda sabahları 09.00 ile 12.00 arasında Kuran-ı Kerim, ibadet, itikat, ahlak ve siyer dersleri verdikten sonra sosyal etkinlikler yapıyoruz. Bunun haricinde aynı zamanda insani ve ahlaki değerlerinden sevgiyi, saygıyı merhameti, adaleti, yardımlaşmayı, dayanışmayı, kaynaşmayı bu kardeşlerimize öğretiyoruz. Anne-babalar, bu yaz Kuran-ı Kerim kursları vesilesiyle çocuklarınızı camiye gönderin. Çocuklarınız, Kuran-ı Kerim ile tanışsın, Allah'ı, Peygamberini sevsin. Peygamberin hadisleri ile tanışsın." dedi