Meslektaşlarının eserleri aracılığıyla sayesinde Türkiye'nin doğal güzelliklerine tanık olan Azeri ressam Mahammad Aliyev, 40 tablodan oluşan "Halfeti sergisi" ile bölge turizmine katkı bulunmak istiyor.

Aliyev, uzun yıllar Türk ressamların eserlerini yakından izlediğini, ülkenin doğal güzelliklerini yansıtan eserlere hayranlık duyduğunu anlattı. Türkiye'ye yerleştikten sonra serbest çalışmaya başladığını belirten Aliyev, kızının üniversite tahsili için Gaziantep'e gelmesiyle hayatlarında yani bir sayfa açıldığını ifade etti.

OLUMLU KARŞILANDI

Akademik kariyer sahibi olduğu için GAÜN'e yaptığı başvurunun olumlu karşılandığını dile getiren Aliyev, şöyle konuştu: "Türkiye'ye geldiğim yıllarda İstanbul'un doğası, mimarisi beni çok derinden etkilemişti. Orada Beyoğlu ve İstanbul'un boğaz manzaralarını resmetmeye başladım. Türkiye doğasıyla o kadar zengin bir ülke ki, doğrusu etkilenmemek mümkün değil. Kendim esasında soyut resimler yapan bir sanatçı olmama rağmen yıllarca sanatçı meslektaşlarımın resimlerinden gördüğüm ülkeye duyduğum hayranlık beni yeni bir alana itti. Gaziantep'in de çok güzel bir kent olduğunu gördüm ve burada da kent resimleri yapmaya devam ettim. Açıkçası tuvallerden tanıdığım Türkiye'nin dışa açılan penceresi olmak, ülkenin tanıtımında rol almak istiyorum." AA