Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, geçtiğimiz Cumartesi günü ilimize gelerek ‘Kadın Çiftçilerin Eğitimi’ sertifika töreninin yanısıra bir dizi ziyaret ve etkinliğe katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gaziantep ziyaretinde eski Bakan Fatma Şahin ile uzun süre kucaklaştı. Gerek Valilik ziyaretinde gerekse Kadın Çiftçi Eğitimi Sertifika Dağıtım töreninde yaptığı konuşmada Fatma Şahin'e övgüler yağdıran Bakan İslam, "Fatma Şahin gibi usta bir siyasetçiyle halef-selef olmak çok önemli bir şeref. Parlamentoda birçok kadın milletvekili siyaset yapmayı Fatma Hanımdan öğrendi, bizim öğretmenimiz oldu. Hocalığı için, arkadaşlığı için ve yol arkadaşlığı için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

FATMA HANIM, BİZİM ÖĞRETMENİMİZ

Fatma Şahin gibi usta bir siyasetçiyle halef-selef olmanın çok önemli bir şeref olduğunu dile getiren İslam ise, "Bizden yaşı daha genç Fatma Hanımın ama bizim öğretmenimiz oldu, bakanlığı sırasında da ondan çok şey öğrendik. Adeta diğer kadın milletvekillerini yanına toplayarak bizleri de işin içerisine kattı, kendisiyle beraber pek çok toplantıya katılmamızı pek çok yurtişi yurtdışı seyahate katılmamızı, pek çok projenin içerisinde yeralmamızı sağlayarak bizlerinde bakanlığın işleyişi hakkında hem bilgi sahibi olmamızı, hem katkı vermemizi sağladı. Fatma Hanım demekki onları bugünler için yapıyormuş" dedi.

İLK ZİYARET VALİLİĞE

Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ile birlikte Valiliğe gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Derya Bakbak tarafından karşılandı. Bakan İslam, kendisini karşılamaya gelen selefi eski Bakan Fatma Şahin ile uzun süre kucaklaştı. İslam, kendi şehri Sakarya'dan sonra ziyaret ettiği yerin Gaziantep olduğunu belirterek, "Gaziantep, Türkiye'nin parlayan yıldızlarından biri. Buraya ne kadar çok hizmet etsek azdır" dedi.

GAZİANTEP TÜRKİYE'NİN YILDIZI

Bakan olduktan sonra ilk olarak seçim bölgesi Sakarya'ya gittiğini hatırlatan İslam, ikinci ziyaretini ise Gaziantep'e yaptığını dile getirdi. İslam şunları söyledi: "Gaziantep'te olmaktan çok mutluyum. Bunu özellikle böyle organize etmek istedik. Çünkü bakan olduktan sonra ilk gittiğim yer sayın Başbakanımızla birlikte kendi şehrim Sakarya oldu. Ama Sakarya'dan sonra sevgili bakanımızın memleketine Gaziantep'e gelelim istedik. Gaziantep'in hem Türkiye açısından hem de bizim açımızdan ciddi bir önemi var. Gaziantep, sayın bakanımızın, müstakbel başkanımızın adıyla anılır hale geldi. Gaziantep, elbette binlerce yıllık bir tarihi olan çok köklü bir medeniyete ev sahipliği yapmış, İpekyolu güzergahı üzerinde çok eski kadim bir ticaret kenti. Ama eski bir ticaret ve kültür merkezi olmanın yanı sıra; geleceğinde ticaret ve kültür merkezlerinden biri. Gaziantep, Türkiye'nin parlayan yıldızlarından biridir. Buraya ne kadar çok hizmet etsek azdır."

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA FARKLI BİR BOYUT GETİRECEK

Fatma Şahin'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde güzel işler yaptığını ve çıtayı çok yüksek bir yerden aldıklarını belirten Bakan İslam şöyle konuştu."Sayın Fatma Şahin'in eli sadece Gaziantep'e değil, Türkiye'nin her şehrine değdi. Allah razı olsun. Çok güzel hizmetleri oldu. Biz çıtayı çok yüksek bir yerden aldık. Diğer yeni bakan arkadaşlarımızdan daha zor bir işimiz var bizim bu açıdan. Çünkü bir taraftan teslim aldığımız bu yapılmakta olan fevkalade iyi işlerin devam etmesi gerekiyor hem de tıpkı kendilerinin yaptığı gibi onun üzerine yeni tuğlalar eklememiz gerekiyor. Bu tuğlayı yeni projelerle daha yukarıya çıkarmamız gerekiyor. Fatma hanımla onun bakanlığı sırasında pek çok işi birlikte çalıştık. Onun öyle bir yöntemi vardı milletvekili arkadaşlarımızı işin içine sokardı ve kendisiyle birlikte çalışmayı sağlardı. Hem işi öğrenirdik hem de olabilecek bütün katkıyı en iyi şekilde sunmaya çalışırdık. Şimdi o işleri artık Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanlığını da farklı bir boyutta gerçekleştirecek."

Meral KINACILAR