Aylar önce IŞİD terör örgütünün Gaziantep'te eylem yapacağını gündeme getiren ve güvenlik güçlerini önlem almaya çağıran MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Benim ne kadar haklı olduğum bu son operasyonlardan sonra bir kez daha ortaya çıktı" dedi.

GÜL, BENİ SUÇLAMIŞTI

IŞİD ile ilgili uyarı yaptığı tarihte, Gaziantep Ak Parti Milletvekili, genel sekreteri Abdulhamit Gül'ün kendisini suçladığını belirten Özdağ, "Sayın Gül, güvensizlik ortamı yarattığımı söylemişti. Benim ne kadar haklı olduğum bu son operasyonlardan sonra bir kez daha ortaya çıkarken sayın Gül'ün de şehirde gerçekleşen güvenlik tehditleriyle ilgili ne kadar konunun farkında olmadığı bir kez daha görüldü" diye konuştu.

POLİSİN 600 LİRA TERÖR TAZMİNATI ALMASI GEREKİYOR

1 Kasım seçimlerinden kısa bir süre önce Gaziantep'te bir basın toplantısı düzenlediğini ve Gaziantep'in güvenlik meselesinin ne kadar acil olduğunun altını çizdiğini hatırlatan Özdağ, "Bu çerçevede IŞİD ve PKK"nın Gaziantep için yarattığı tehlike ve tehditlerle mücadelede polis kadrolarının, özel hareket, istihbarat ve terörle mücadele anlamında geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini söylemiştim. Polisin 600 lira terör tazminatı alması gerekiyor. İlçelerin bazılarında alınıyor demiştim" dedi.

HAKLI OLDUĞUM ORTAYA ÇIKTI

IŞİD terör örgütünün Gaziantep'te eylem yapacağını gündeme getirdiğini ve güvenlik güçlerinin olağanüstü büyük bir dikkat içinde olması gerektiğini ifade ettiğini belirten Özdağ şunları söyledi:"Ancak ben bu açıklamamı yaptıktan sonra Gaziantep Ak Parti Milletvekili, genel sekreteri Abdulhamit Gül, benim bu açıklamamla ilgili bir açıklama yapıp bu tespitlerden dolayı beni suçlamış, güvensizlik ortamı yarattığımı söylemişti. Benim ne kadar haklı olduğum bu son operasyonlardan sonra bir kez daha ortaya çıkarken sayın Gül'ünde şehirde gerçekleşen güvenlik tehditleriyle ilgili ne kadar konunun farkında olmadığı anlaşıldı. Açıklamamdan kısa bir süre sonra Gaziantep'te Çetinkaya Mağazası'nın önünde eylem hazırlığındaki iki IŞİD’li terörist polislere el bombası atarak kaçmaya çalışırken yakalandı."

IŞİD'IN ÖNEMLİ BİR TABANI VAR

Türkiye'nin değişik yerlerinde IŞİD'in taban oluşturduğunun görüldüğünü dile getiren Özdağ, bu tabanın oranının ise yüzde 3-4 arasında olduğunu belirtti. Özdağ, "Bu oranı genel kurmay başkanlığı eski istihbarat daire başkanı açıkladı. Bu iddia doğruysa, bu önemli bir taban. Gaziantep'in sınıra yakın olması böyle bir örgütlenmeyi kolaylaştırırken, bu oranın Gaziantep'te biraz daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

POLİS VE JANDARMAYI TEBRİK EDİYORUM

Son günlerde gerçekleştirilen polisin başarılı operasyonları, jandarmanın başarılı operasyonlarıyla Gaziantep'te IŞİD terör örgütüne önemli darbelerin vurulduğunu söyleyen Özdağ, "Bunlardan dolayı Gaziantep'te polisi ve jandarmayı içten bir şekilde tebrik ediyorum ve IŞİD'e karşı operasyonda yaralanan polis memuru, özel hareketçilere Allah'tan şifalar diliyorum" dedi. ÖZDAĞ NELER SÖYLEMİŞTİ?

Gaziantep'te emniyet, jandarma ve MİT'in eleman sayısı ve kaynaklarının derhal artırılması, istihbarat, terörle mücadele şubelerindeki polis sayısının takviye edilmesi gerektiğini söyleyen Özdağ, "Polis Gaziantep merkezinde de 600 lira ek tazminat almak durumunda olmalı. Bazıları Gaziantep'in kıyısında sanki bir iç savaş yaşanmıyor gibi kendini ve Gazianteplileri kandırmaktadır. Allah korusun Gaziantep'te olacak bir saldırının bedelini kendilerini kandıranlar değil Gaziantep halkı öder. Gaziantep bütün bunlara layık değildir. Sayıları 400 bin civarında olan Suriyeli misafirler Gaziantep üzerinde olağanüstü bir yük oluşturmaktadır" dedi. Meral KINACILAR