Ak Parti il binasında biraraya gelen Milletvekilleri, Belediye Başkanları seçim sonuçlarını Ahmet Uzer'in odasında takip etti. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından partililer coştu. Baklava ve dondurma ikramlarının yapıldığı, davul zurna eşliğinde halayların çekildiği kutlamalar sırasında havai fişek gösterisi yapıldı.

KOÇER: MİLLET SANDIKTAN

ÖNEMLİ MESAJ VERDİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise, milli egemenliğin sandığa yansıdığını söyledi. Koçer, seçim sonuçlarının ülkemize ve dünyaya hayırlı olmasını isterken, "Halkımız istikrarlı ülke mesajı verdi. Bu millet sandıktan yine önemli bir mesaj vermiştir" dedi.

ERDOĞAN: HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Bugün gerek Gaziantep'te gerekse Türkiye'de vatandaşımız huzur istikrar ve güvenin devam etmesini beklemiştir. Burada özellikle ben tüm Türkiye'de büyük bir başarı sağlayan tüm parti teşkilatımıza ve seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu sonucu sadece Türkiye beklemiyordu Filistin'de kanı dökülen göz yaşı akıtan kardeşlerimiz, diğer taraftan Suriye'deki kardeşlerimiz kısaca İslam coğrafyası bu sonucu bekliyordu ve bu sonuç burada bayram havası içinde karşılandı. onlarda bunu canı yürekten kutluyorlar ve dualarıyla hep yanımızda oldular. Rabbim bizleri mahrum etmedi teşkilatlarımızı mahrum etmedi bundan sonrada Recep Tayyip Erdoğan artık 12.Cumhurbaşkanı olarak ülkemize hizmet edecektir. 11 Ağustos'tan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır buna inanıyoruz" diye konuştu.

BAKBAK TEŞEKKÜR ETTİ

Derya Bakbak, "Tüm teşkilatımızı ve milletimizi kutluyorum daha ileriye daha gelişmiş bir Türkiye için oyumuzu kullandım tüm ülkemize ve islam alemine hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

SARI: MİLLETİMİZ ÇATIYA GEÇİT VERMEDİ

Mehmet Sarı, bugün Türkiye'de ilk defa halkın seçimiyle bir Cumhurbaşkanı seçildiğini belirterek, "Gazianteplilere ve tüm Türkiye'deki oy kullanan halkımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi bu sonuçlar şunu gösteriyor biz bir önceki seçimlerde yüzde 45 civarı bir oy almıştık ama bugün sayın başbakanımıza verilen oy yüzde 52 nin üzerinde demek ki halkımız büyük bir teveccühle Türkiye Cumhuriyeti'nin Hükümetini politikalarını onaylıyor, çözüm sürecini onaylıyor ve mazlum milletlere sahip çıkanları onaylıyor. Türkiye'nin ekonomik genişlemesini onaylıyor bundan sonra ülkemiz daha iyi gelişmelere ülkemiz gebedir, hayırlı olsun diyorum tabi Türkiye'nin ve ülkenin gelişmesini istemeyenlerinde tamamı bir adayın etrafında birleştiler ve bu sonuç vermedi milletimiz ona geçit vermedi milletimize teşekkür ediyorum" dedi.

ŞAHİN: ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başarıda alınteri, emek ve gayretin olduğunu belirterek, "2002'de yola çıkarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Başbakan liderliğinde bu ülkeyi geleceği noktaya getirmek için canla başla çalıştık. Bugün alnımız ak, başımız dik" dedi. 'Yeni bir Türkiye yazıyoruz, milli irade sandığa hakim oldu' diyen Şahin, "Daha demokratik bir Türkiye var. Öncü ve büyük bir Türkiye var. 2023, 2071 hedeflerine doğru başarımız devam edecektir" diye konuştu.

FADILOĞLU: TÜRKİYE DEĞİŞİME EVET DEDİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, milletin yine kadirşinastlığını gösterdiğini söyledi. Genel başkanlarını aday gösteremeyen partilerin birleştiğini, yine de Başbakan Erdoğan karşısında kazanamadıklarını belirten Fadıloğlu, "Gaziantep ve Türkiye değişime evet dedi" diye konuştu.

TAHMAZOĞLU: GURURLUYUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, gururlu olduklarını belirterek, "Yolumuza devam ediyoruz. Başbakanımız Cumhurbaşkanı seçilerek hepimizi yüceltti. Alnımız ak, başımız dik" dedi.

UZER: DURMAK YOK, YOLA DEVAM

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, 9. Zaferlerini kutladıklarını belirterek, Türkiye kazandı dedi. Başbakan'ın Gaziantep'te muhteşem bir miting yaptığını ve bu muhteşem mitinginde seçim sonucu gösterdiğini belirten Uzer, başta gençlik ve kadın kolları olmak üzere tüm teşkilata, milletvekillerine, belediye başkanlarına teşekkür eti. Uzer, "Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın' dedi. Halkımızın değişime devam dediğini ifade eden Uzer, "Halkımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a durmak yok, yola devam demiştir" dedi.

MHP VE MHP'DE HEYECANLI BEKLEYİŞ

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösteren CHP ve MHP'de sandıklar ilk açıldığı sıradaki umutlar, saatler ilerledikçe yerini umutsuzluğa bıraktı. CHP ve MHP il binasındaki partililer seçim sonuçlarını hem TV hem de telefonla ilçelerden öğrendi. MERAL KINACILAR - HALUK ŞAHİN