Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Samet Bayrak ve Ticaret Mahkemesi Başkanı Filiz Berberoğlu Yenipınar, sağlık hukukunu konu alan önemli bir eseri birlikte kaleme aldı. 'Hekimin Sorumluluğu Tıbbi ve Hukuki İnceleme' adlı kitap Akademisyen Tıp Kitabevi Yayınlarından çıktı. Türkiye'de ilk kez bir Hakim ve Hekimin birlikte hazırladığı kitapda çok önemli bilgiler yer alıyor.

TÜRKİYE'DE İLK

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Samet Bayrak ve Ticaret Mahkemesi Başkanı Filiz Berberoğlu Yenipınar'ın birlikte kaleme aldığı, 'Hekimin Sorumluluğu Tıbbi ve Hukuki İnceleme' adlı kitap bu hekim ve hakimin birlikte kaleme aldığı Türkiye'de ilk kitap.

NELER VAR?

Bayrak ve Yenipınar, uygulamada ortaya çıkabilecek tıbbi ve hukuki olumsuzlukları, en güncel ve yeni tarihli Yüksek Kararlarıyla araştırdı. Hukuk ve tıp dünyasında çok yararlanılacak olan kitapta Tıbbi uygulamalarda aydınlatma ve onam, hekim hakları, tıbbi bilirkişilik, mesleki etik kurallar, tıbbi müdahale kaynaklı maddi tazminatın belirlenmesi, yargıtay kararlarına yer veriliyor.

ÖZEKŞİ'YE HEDİYE ETTİ

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'yi ziyaret ederek yeni kitabını hediye ederken, kitabın içeriği ile ilgilide bilgi veren Samet Bayrak, "Kitabımızda mesleki etik kuralları, aydınlatılmış onam ve hasta hakları, Malpraktis ve Mesleki sorumluluk sigortası, maddi ve manevi tazminat davaları, yüksek yargı kararları örneklerine yer verdik" dedi. Meral KINACILAR