TFF Merkez Hakem Kurulu, 2016 - 2017 Sezonunda görev yapacak hakem ve yardımcı hakem kadrolarını belirledi.

Yeni açıklanan hakem listesinde Gaziantep’in süper ligde hiçbir temsilcisinin olmaması dikkat çekiyor.

Geçen sezon Ömer Tevfik Özkoç’un yer aldığı süper ligde altı hakem uygulamasının ardından bu sezon PTT 1. Liginde görev alabilecek.

Merkez hakem kurulunun açıkladığı 2016 – 2017 sezonu listesinde Gaziantep bölgesinden 7 hakem alta inerken, 4 il hakemi ise bölgesel lige terfi etti. 13 hakemimiz ise yerinde saydı.

GAZİANTEP’E YAKIŞMADI

Uzun yıllardan bu yana ulusal liglerde maç yönetemeyen Gaziantep bölgesi hakemleri bu sezon ise üst ligler adına beklentilerin oldukça gerisinde kaldı.

Özellikle şehrimizde ki futbol müsabakalarında geçen sezon yönetilen maçların nerdeyse yüzde doksanında hakem hataları nedeniyle maçların kaderleri belirlenirken, başarısızlıkların neticesi de Merkez Hakem Kurulu tarafından gün yüzüne çıkartılmış oldu.

GÖZLER GÜVEN’DE

Göreve geldiği günden bu yana özellikle kulüp yönetimleri tarafından sürekli eleştiri hedefi haline gelen İl Atama Komitesi başkanı Abdulkadir Güven’in ise açıklanan sonuçların ardından nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu.

Gaziantep hakemliği bir sezonun ardından alt klasmanlara beklenilenin üzerinde düşmesi başarısızlığı aleni bir şekilde gözler önüne sererken atama komitesinin görevine devam edip etmeme konusu gündeme geldi.

B KLASMANDAN İL HAKEMLİĞİNE DÜŞTÜ

Geçen sezon B klasmanda ismi geçmesine rağmen uzun süre liglerde görev alamayan ve amatör müsabakalarda dahi yönettiği maçlarda artık hakemliği tartışılır hale gelen Emre Yıldırım’ın B klasman hakemliğinden direk olarak il hakemliğine düşmesi beklenilen bir gelişmeydi. Bir diğer B klasman hakemimiz Mustafa Murat Oğuz C klasmana gerilirken, Gaziantep’in o alanda ki tek temsilcisi oldu. B klasmanda ise hiçbir hakemimiz görev alamayacak.

TEPKİ VERDİLER

Listelerin açıklanmasının ardından kulüp yetkilileri kendi sosyal paylaşım hesaplarından hakemlere tepkilerini dile getirdiler.

Özellikle Yeşilova Yıldızspor kulüp başkanı ve ASKF yönetim kurulu üyesi Ahmet Çelik’in yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Çelik’in yaptığı açıklama şöyle;

GAZİANTEP İL HAKEM KURULU

Çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyorum gerçekten Gaziantep hakemliğine çok güzel katkılar

Sundunuz ve Gaziantep hakemliğini bulunduğu yerden aldınız ve yerin dibine vurdunuz. Bazı hakem arkadaşlar isimlerini vermeyeceğim yükselecekleri yerde dibe vurdular belki de Gaziantep hakemliği 5 – 10 sene geriye gitti merak ediyorum doğrusu. Sizler daha il hakem kurulunda göreve devam edecek misiniz biz amatör takımlar olarak sizleri çok idare ettik, hep bekledik klasmana aday olan arkadaşlara engel olmayalım diye benim emektar ve cefakâr amatörcü arkadaşlarım hep zarar gördü ama artık bizimde sabrımız tükendi sizin artık gitme zamanınız geldi. Bundan sonra takımlarımızı size ezdirmeyeceğiz belli ki bu kutsal görevin sizler layığı değilsiniz. şimdi size tavsiyem, adam gibi sessiz sedasız görevi bırakıp çekilmeniz 2015-2016 sezonunda Gaziantep hakemliğini bitirdiniz bari 2016-2017 sezonunda amatör takımlarımıza zara vermeyin çünkü, bazı kulüp başkanlarımız çoluk çocuğunun rızkını keserek hiç bir beklentisi olmadan Gaziantep belediyelerinin, valiliğin, sosyal hizmetlerin, emniyetin, sivil toplum kuruluşlarının ve de sanayicilerin Gaziantep gençlerine yapmadığı topluma faydalı birer birey olmaları için vermiş oldukları emekleri boşa çıkmaması adına istifa edin yoksa bu emektar insanların hakları sizleri boğar. Bu arada klasmana çıkan arkadaşlarında başarılarını küçümsemiyor ve tebrikler Ali Yılmaz, İbrahim Güner, Selçuk Kaplan ve Yusuf Şimşek diyorum sizlerde çok çalışır inşallah ulusal olursunuz dileklerimle.

LİSTEDE YER ALAN HAKEMLERİMİZ

Ömer Tevfik Özkoç A klasman yardımcı hakem

Mustafa Murat Oğuz (B klasmandan C klasmana geriledi)

Mehmet Gökhan Ceylan (Klasman yardımcı yerinde kaldı)

Onur İçyer (Klasman yardımcı yerinde kaldı)

Şeyhmus Baysal (Klasman yardımcı yerinde kaldı)

Emrullah Doğan (Bölgesel Hakem yerinde kaldı)

Cihan Ölmez (Bölgesel Hakem yerinde kaldı)

Adem Bozkurt (Bölgesel Hakem yerinde kaldı)

Mehmet Bayoğlu (Bölgesel Hakem yerinde kaldı)

Kemalettin Yiğit (Bölgesel Hakem yerinde kaldı)

Gökhan Püsküller (Bölgesel Hakem yerinde kaldı)

Volkan Mete (Bölgesel Hakem yerinde kaldı)

Aziz Kara (Bölgesel Hakem yerinde kaldı)

Mehmet Kirişçioğlu (Bölgesel Hakem yerinde kaldı)

Ayşe Kasım (Bölgesel Hakem yerinde kaldı)

Ali Yılmaz (İl Hakemliğinden Bölgesele yükseldi)

Yusuf Şimşek (İl Hakemliğinden Bölgesele yükseldi)

İbrahim Güner (İl Hakemliğinden Bölgesele yükseldi)

Selçuk Kaplan (İl Hakemliğinden Bölgesele yükseldi)

Emre Yıldırım (B klasmandan İl Hakemliğine geriledi)

Hakkı Tahir Erkaç (Bölgesel Hakemlikten İl Hakemliğine geriledi)

Müslüm Ünlü (Bölgesel Hakemlikten İl Hakemliğine geriledi)

Ramazan Dinçer (Bölgesel Hakemlikten İl Hakemliğine geriledi)

MUHARREM TÜRKOĞLU