Batur sahasında oynanan Şahinbeyspor – Nizipspor maçının bitiş düdüğü ile birlikte sahaya atlayan taraftarlar tarafından karşılaşmanın hakemlerine yapılan saldırının ardından dermek kınama yayınladı.Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Gaziantep Şubesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:KINAMA
04.02.2018 Pazar günü Batur stadında oynanan Şahinbey Bossanspor-Nizip Spor müsabakası bitiminde çıkan olaylar bizleri ve Spor camiamızı derinden üzmüştür.
Her zaman, her ortamda, her fırsatta eleştiriye açık olduğumuzu ancak bu eleştiriyi geçip, hakemleri darp etme noktasına geldiğinde yada hasta yatağında yatan ailesine küfür etme noktasına geldiğinde, bu hakaretleri yapanların kendilerine yapıldığında nasıl kabul etmeyecekleri gibi bizimde kabul etmemizi beklemesin.
90 dakika boyunca pozisyonları hizadan takip eden bir Yardımcı Hakemin doğru ofsayt kararını 50-60 metre uzaktan ve ters açıdan izleyip bu karara yanlış demek ne kadar inandırıcıdır. Günümüz futbolu bu kadar hızlı oynanırken, Yardımcı Hakemlerin Santimetrelerle verdiği doğru kararları 60 metreden yorumlamak haksızlıktır diye düşünüyoruz. Farz edelim ki Hakemler hata yaptı. Hakemlerinde Futbolcular, Teknik Sorumlular yada Yöneticiler gibi hatalar yapabileceğini unutmayalım. Ancak bu hataların çözümünün şiddet olduğunu kimse savunamaz.
Şahinbey Bossanspor – Nizipspor müsabakası sonrasında çıkan olaylarda bireysel hataları camiaları kapsamadığının bilincinde olarak sağduyulu ve iyi niyetli Nizipspor seyircisini ayrı tutarak bazı kendini bilmez seyircilerin ellerinde kemer ve bıçaklar ile hakemlerimize saldırmalarını şiddetle kınıyoruz. Hak Hukuk Adalet diyerek hakkını arayanların 60-70 kişi ile 3 kişiye saldırması ne kadar Haktır ne kadar Adalettir. Bu ne spora nede insanlığa sığmamaktadır. Olayları engellemeye çalışan Nizipspor ve Şahinbey Bossanspor futbolcularını, İyi niyetli Şahinbey Bossan Spor ve Nizip Spor Yöneticilerini sağduyulu davranışlarından dolayı kutluyoruz. Bu tarz olayların Adli mercilerde takipçisi olacağımızı bildirir yaşanan bu olayı şiddetle kınarız.
TFFHGD GAZİANTEP ŞUBESİ.