Pazar günü oynanan Gaziantepspor-Fenerbahçe maçının ardından en çok tartışılan konu maçın hakemi Serkan Tokat’ın verdiği kararlar oldu. İşte öne çıkan hakem yorumcularının maçın hakemi hakkındaki yaptıkları ilgi çekici konuşmalar;

Mustafa Çulcu:

HASAN ALİ BARİZ GOL ŞANSI'NDAN ATILDI İSE YANLIŞ

30. dakikada Hasan Ali, Larsson'a yaptığı harekette 'bariz gol şansını engelledi' diye kırmızı kart gördü ise büyük hata. Bariz gol şansı ile ilgili kuralda 'oyuncunun kaleye uzaklığı, konumu, topa hakim olup olamadığı, rakip oyunculara uzaklığı' gibi bir sürü kriter vardır. Larsson'un pozisyonunda bariz gol şansından söz edilemez. Çünkü Larrsson henüz kendi yarı alanında ve top da kontrolünde değil. Ama hakem derse ki, 'Hasan Ali'yi ciddi faullü hareketinden dolayı ihraç ettim', o zaman haklı. Çünkü Hasan Ali havadan geliyor ve ayak tabanıyla rakibin koltuna altına bir müdahalesi var.

Hafta içinde Hasan Ali'nin neden atıldığını öğreneceğiz. 1 maç ceza gelirse bariz gol şansını engellediği için atıldı demektir. Ama 2 maç ceza gelirse, rakibe yönelik sert hareketinden dolayı kırmızı kart gördüğü anlamına gelir.

PENALTI DOĞRU KARAR

52. dakikada Diego, havadan gelen topa kollarını açarak müdahele ediyor bu yüzden penaltı doğru karar.

FENERBAHÇE'NİN GOLÜ TEMİZ!

65. dakikada Fenerbahçe'nin Gaziantepspor karşısında attığı ikinci gol temiz, ofsayt yok.

CANER'İN HAREKETİNE PENALTI VERİLMELİYDİ

Mücadelenin son dakikalarında Caner Erkin'in Fenerbahçe ceza sahası içinde Orkan Çınar'a yaptığı hareket penaltı...

RIDVAN DİLMEN

Gaziantepspor’un kazandığı penaltı ve Hasan Ali’nin yaptığı müdahalelerde hakemin kararı doğruydu.

ERMAN TOROĞLU

HAKEM ART NİYETLİ OLARAK PENALTIYI VERMEDİ !

Hakem Serkan Tokat tüm takdir haklarını F.Bahçe'den yana kullandı. Caner'in uzatmada Orkan'a yaptığı faule düdük çalmayarak G.Antep'in penaltısını yedi. Aslında hakem Serkan Tokat maçın sonunda hamkemliğini yaptı (!)

Caner'in Orkan'a yaptığı hareketten sonra hakemin düdük çalmaması kusura bakmayın, onun "art niyetli" olduğunu gösterir. Bu durum kafasında bazı hesaplanmış şeyler vardır diye düşündürür. Maalesef bu Türkiye'nin gerçeği. Bir türlü "hakem sulalelerinden" kurtulamadık.

AHMET ÇAKAR

TOPAL ATILMALIYDI, PENALTI VERİLMEDİ

Hasan Ali’nin yaptığı hareket, doğrudan kırmızı aynı zamanda da bariz gol şansını engellemekten dolayı da kırmızı, yani iki defa kırmızı ve tartışma götürmez, karar doğruydu.

Maçın başında Topal'ın karate haraketine kırmızı vermeliydi, vermedi...

Son dakikalarda Caner'in Antepli oyuncuya ceza alanında yaptığı hareket mutlak penaltıydı. Bunu da veremedi.

SERDAR TATLI

Antep’in penaltısı doğru

52. dakikada Antep lehine verilen penaltı kararı ise yüzde 100 doğru. Diego, sol kolunu açarak topla oynuyor. Bu, bariz elle oynamaya girer. 90+2’de Caner’in Orkan’a ellerini kullanarak yaptığı hareket yüzde 100 penaltıydı. Hakem Tokat, iki taraf için de verdiği birçok kararda hatalıydı. Ve sonuç olarak Serkan Tokat’ın bu tip maçları yönetebilecek seviyede olmadığını söyleyebilirim.

ALİ AYDIN

Ya Caner düşseydi?

Diego'nun sebep olduğu penaltı var. Futbolcunun kolları havada ve açık. Çarpmayla alakası yok. Net bir penaltıydı. Muhtemelen 5. ilave yardımcı hakem Mustafa Emre Atasoy verdirdi. 90+1'de Caner'in rakibini kendi cezalı içinde itmesi var. Penaltı gerektiren hareketi devam ettirdi. Bu pozisyonun tersi olsaydı. Ya da Caner, böyle bir müdahaleye maruz kalsaydı, penaltı bekler miydi?..