PTT 1. liginde 2015 – 2016 sezonunda yabancı futbolcu sayısının 5’e yükselmesi nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu açıklama yaptı.

Kulüplerin 18 kişilik kadrolarında yabancı uyruklu en fazla 5 futbolcuya yer verilebilecek ve yabancı uyruklu futbolcuların tamamın ilk 11'de yer alabilecek olmasının Türk futboluna zarar vereceğini söyledi.

ALT YAPIYA ÖNEM VERİLMELİ

Ülkemizde yabancı futbolcu sayısının serbest bırakılmasına karşı olduğunu belirten Kutlu, “Bu bir kritere bağlanırsa serbest olsun ama belirli koşullar getirmeden serbest olursa Türk futbolu bundan fayda görmez. Mesela basit şekliyle örneğin kendi ülkesinde 10 defa milli olmuş veya milli takım kadrosunda olabilen 30 yaşın altında ki futbolculara kriter konulabilirdi ama bunlar belirlenmeden serbest olursa bir teknik adam olarak ben karşıyım. Bu rakam 4 veya 5 uygundur. PTT 1. lige baktığımız zaman da aynı sayıda rakamın uygun olduğunu düşünüyorum bu 3 de olabilirdi. Yabancı futbolcu olacak diye bir şey yok. Hem Türk futbolunun gelişimi ve takımların gelişiminde yerli hocalara ve alt yapılara önem verilmeli. Alt yapı da çalışanların durumları düzeltilmeli ve oralara daha donanımlı antrenörler getirilmeli ve antrenörlerin maaşlarının düzgün ödenmesi gerekli. Alt yapıda eğitim alan sporcuların düzgün şekilde iş yapabilmeleri yatırım yapılması daha doğru olabilir. Ben kritersiz şeklinde gelen yabancı futbolcuların fayda sağlayacağını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

MUHARREM TÜRKOĞLU