Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu, Giresunspor maçını yöneten Kutluhan Bilgiç’e tepki gösterdi. Kamil Ocak Stadyumunda oynanan maçta yanlış kararlar veren hakeme itiraz eden ve uzatma dakikalarında tribüne gönderilen Kutlu, uyarı yapılmadan direk atılmasını manidar buldu. İzmir üst klasman hakemlerinden Kutluhan Bilgiç’in yanlı tutum içerisinde olduğunu ve verdiği kararlara itiraz etme hakkını olduğunu ifade eden Hakan Kutlu ceza verilecek bir davranış içerisinde

KADERİMİZİ BELİRLİYORLAR

Her maçta hakem hatalarının olmasının doğal olduğunu aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu, “Fakat Giresunspor maçındaki kadar garip bir yönetim olamaz. Bu hatalar ligdeki her maçın adeta takımların kaderini belirliyor. Göreve geldiğimde takımımın durumu iyi değildi ama yaptığımız çalışmalar doğrultusunda çıkışa geçtik. Spor Toto Süper Lig'e yükselme hedefiyle çalışıyoruz ve bu doğrultuda alınacak her puanın bizim adımıza son derece önem arz ediyor. Ama yapılan hakem hataları canımız haddinden fazla sıkıyor” dedi.

YAPILANLAR DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Futbolculuğundan bu yana hakemlerle ilgili söz söylememeye özen gösterdiğini aktaran Kutlu, “Bazen yapılanlara akıl sır erdiremiyorum. Hakem hatası ebetteki olabilir ama Giresunspor maçındaki kadar garip bir yönetim olamaz. Verilmeyen penaltıdan tutun kalemizde gördüğümüz gol öncesinde verilen faule kadar hemen her şey Giresunspor lehine oldu. Maç boyunca çalınan düdüklerin neredeyse hepsi rakibimizin lehine olması düşündürücü” dedi.

ÇİLEDEN ÇIKARTTI

Teknik direktörlük kariyeri boyunca ikinci defa tribüne gönderildiğini aktaran Kutlu, “Her zaman fair-play ruhuyla hareket etmeye çalıştım. Hakemin yanlı tutumu beni çileden çıkardı ve tepki gösterdim. Normal şartlarda en azından bir kez uyarılmam gerekirdi ama Kutluhan Bilgiç bunu da yapmadı, direkt beni cezalandırdı. Ben böyle bir maç yönetimi görmedim. Hakemler karar verirken dikkatli olmaları gerekiyor. Türk futbolunun daha iyi yerlere gelmesi için öncelikle hakemlerin daha tartışmasız, net, kararlı ve yansız kararlar vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU